Loris Baz heeft vrijdag tijdens de openingsdag van de Pirelli Spanish Round de snelste tijd op de klok weten te zetten. De Ten Kate Racing Yamaha coureur was na twee vrije trainingen op het Zuid-Spaanse circuit het snelst voor Jonathan Rea en Michael Ruben Rinaldi. Michael van der Mark sloot de eerste dag in Jerez af met de achtste rondetijd achter zijn naam.

Op een warm en enigszins bewolkt Circuito de Jerez – Angel Nieto kwamen de WorldSBK coureur vrijdag tijdens de eerste dag van de Pirelli Spanish Round twee keer in actie voor een vrije training.

Dat de coureurs weinig tijd nodig waren om na vijf maanden pauze weer een snelle rondetijd op de klok te zetten bleek meteen al in de eerste sessie van de dag. Het was de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz die een rondetijd van 1’40.249 op de klok zette. Deze snelle tijd bleek uiteindelijk voldoende om aan het einde van de dag de tijdlijst aan te voeren.

Achter de Ten Kate Racing Yamaha coureur was Jonathan Rea die de tweede rondetijd van de dag liet noteren voor Michael Ruben Rinaldi die zich in de tweede vrije training goed wist te herpakken – de Italiaan kende in de eerste vrije training een zware crash toen zijn remmen dienst weigerden – en laat in de tweede vrije training naar de derde plaats op de samengestelde tijdlijst wist te komen.

Team HRC-coureur Alvaro Bautista sloot de eerste dag af met de vierde rondetijd achter zijn naam gevolgd door Scott Redding, Chaz Davies, Toprak Razgatlioglu, Nederlander Michael van der Mark, Leon Haslam en Alex Lowes.

Meer details en een uitgebreider verslag van de trainingen is te volgen in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App