#AragonGP – Loris Baz gaat het komend weekend tijdens de Gran Premio Movistar de Aragón weer proberen. De Avintia Racing coureur ontbrak tijdens de voorgaande Grand Prix in Misano vanwege een tijdens de British Grand opgelopen voetblessure.

Loris Baz was samen met Pol Espargaró betrokken bij de crash in de eerste ronde van de MotoGP wedstrijd van de British Grand Prix op het circuit van Silverstone. Ondanks dat de Fransman na afloop van de race zelf aangaf OK te zijn en geen noemenswaardige verwondingen te hebben overgehouden aan de crash bleek twee dagen later bij een onderzoek in Zwitserland dat er toch meer aan de hand was.

De artsen in het Zwitserse ziekenhuis – dezelfde artsen die de Fransman ook behandelden na zijn zware crash eerder in het seizoen in Mugello – kwamen bij nader onderzoek toch tot de conclusie dat er sprake was van enkele breuken in de rechtervoet. Door deze tegenvaller moest Baz de Grand Prix op het Misano World Circuit aan zich voorbij laten gaan.

Komend weekend in Aragon tijdens de laatste Europese Grand Prix alvorens het MotoGP wereldkampioenschap begint aan de drie overzeese Grand Prix weekenden in Japan, Maleisië en Australië hoopt de Ducati coureur voldoende hersteld te zijn om weer op de motor te kunnen stappen.

Loris Baz gaat het komend weekend weer proberen in de Grand Prix van Aragón. De Avintia-coureur ontbrak anderhalve week geleden op Misano als gevolg van zijn zware crash in de openingsfase van de race op Silverstone, een week daarvoor.

Loris Baz “Ik ben zeker nog niet honderd procent fit, de voet doet nog steeds pijn, maar ik denk dat ik weer kan racen. De artsen en mijn fysiotherapeut zijn dezelfde mening toegedaan,” aldus Baz in het door het team uitgebrachte persbericht. “Donderdag zal ik me op het circuit melden bij de circuit arts waarna ik vrijdag zal kijken hoe het gaat. Sinds de crash in Silverstone heb ik constant met mijn fysiotherapeut gewerkt aan het herstel, daarbij heb ik veel oefeningen gedaan in het zwembad om zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te krijgen. Dat gaat stap voor stap beter, maar we zullen moeten kijken hoe het gaat op de motor. Ik kijk er naar uit om een volledig weekend te kunnen rijden in Aragon en ik zal proberen om een paar punten te kunnen scoren, maar mijn belangrijkste doel is om het gevoel op de motor terug te krijgen en zo fit mogelijk aan de drie overzeese te kunnen beginnen.”

World Superbike coureur Xavi Fores nam in Misano de plaats in van de geblesseerde Baz. De Spanjaard kende een moeilijk en moeizaam weekend op het Misano World Circuit en kwam in de race op zondag niet aan de finish.

Bradley Smith en Jack Miller komen in Aragon niet aan de start, Smith zal voor de derde Grand Prix op rij vervangen worden door Alex Lowes terwijl Nicky Hayden op het Spaanse circuit als vervanger op zal treden van zijn maatje Miller.

 

Volledig tijdschema Gran Premio Movistar de Aragón