Loris Baz zal op 21 en 22 september aan de start verschijnen tijdens het bekende Bol d’Or FIM Endurance World Championship evenement. De Fransman zal uitkomen voor het Yamaha Austria Racing Team als vervanger van de Australiër Broc Parkes.

Het Yamaha Austria Racing Team zal tijdens de openingswedstrijd van het 2019/20 FIM Endurance World Championship, Bol d’Or op 21 en 22 september, aan de start verschijnen met twee vertrouwde namen en een nieuwkomer. Naast Marvin Fritz en Niccolò Canepa zal namelijk de Fransman Loris Baz eenmalig zijn terugkeer maken bij het Oostenrijkse World Endurance Team. Het team moest op zoek naar een vervanger aangezien Broc Parkes in hetzelfde weekend verplichtingen heeft in het Asia Road Racing Championship. De Australiër komt voor Yamaha uit in deze competitie uit en wil deze voorlaatste ronde van het kampioenschap niet missen aangezien hij een belangrijke kandidaat is voor de titel.

Voor Baz is de Bol d’Or niet nieuw, de Fransman wist namelijk de 2013 editie van het evenement – dat destijds nog verreden werd op het circuit van Magny Cours – al een te winnen. De momenteel voor het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha uitkomende Fransman kwam toen ook uit voor YART, het team waarmee hij in 2011 ook al eens op het podium eindigde in de bekende Le Mans 24H Moto World Endurance wedstrijd.

Loris Baz: “Ik ben echt blij dat ik met YART terug kan keren in de Bol d’Or. Het stond niet op mijn planning, maar ik heb altijd graag in het EWC gereden, ik heb een aantal fantastische herinneringen aan het racen daar en ik heb een goede relatie met Mandy en de YART Yamaha-jongens, dus toen ze belden en mijn Ten Kate Racing Yamaha-team het erover eens was dat ik het wel kon doen, zei ik ja. September zal voor mij hierdoor een drukke maand worden, maar ik heb deze zomer hard getraind, dus dat zal geen probleem zijn. Ik ben blij dat ik weer bij Mandy ben; ik noem hem altijd papa, want hij was één van de weinige mensen die jonge coureurs de kans gaf om te racen in de EWC, waaronder de 18-jarige ik in 2011. We stonden toen op het podium tijdens de 24 uur van Le Mans en het is goed om nu weer terug te zijn bij YART voor de Bol d’Or waar het doel moet zijn om samen met Niccolò en Marvin de overwinning voor Yamaha veilig te stellen.”

Alvorens het zover is zal Baz de YART Yamaha in EWC-spec eerst nog aan de tand kunnen voelen tijdens een tweedaagse test op 3 en 4 september in Le Castellet, het circuit waar later in de maand ook de Bol d’Or wordt verreden.