Loris Baz zal ook in 2020 als coureur in de kleuren van het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha actief zijn in het FIM Superbike World Championship. Dit nieuws heeft de Fransman eerder deze week bekend gemaakt in een interview tijdens de EICMA-motorshow in Milaan.

Loris Baz en Ten Kate Racing Yamaha maakten in juni van dit seizoen gezamenlijk hun comeback in het FIM Superbike World Championship. Ondanks het missen van de eerste vijf wedstrijdweekenden van het seizoen en een wedstrijd tijdens de voorlaatste ronde van het jaar in Argentinië – dit vanwege een blessure – wist men met een aantal aansprekende resultaten dit eerste gezamenlijke seizoen af te sluiten met een tiende plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Partijen kunnen dan ook tevreden terugkijken op een geslaagd 2019, iets dat geresulteerd heeft dan men de samenwerking voor 2020 zal continueren. Ondanks dat het in Nieuwleusen gevestigde team het nieuws nog niet bevestigd heeft via een officieel persbericht verklapte de 26-jarige Fransman het blijde bericht eerder deze week al in een interview met worldsbk.com tijdens de EICMA-motorshow in Milaan.

Loris Baz: “Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen, want 2019 was een heel bijzonder seizoen, we hebben geweldige dingen laten zien, maar het is ook moeilijk geweest. We leren de motor elk weekend zonder dat we vooraf de gelegenheid hebben gehad om goed te testen, zo hadden we slechts twee dagen in het midden van het seizoen om de motor te leren kennen alvorens onze eerste wedstrijdweekend in Jerez op het programma stond. Ik kijk dan ook uit naar de komende wintertesten zodat we zodat we volgend jaar elk weekend vooraan mee kunnen doen. Ik weet dat het team er ook erg naar uitkijkt, dus het wordt een spannend 2020-seizoen met de Ten Kate Yamaha, dat is een ding dat zeker is.”

Met het bekendmaken van dit nieuws is de eerste coureur van het in Nieuwleusen gevestigde team voor komend seizoen dus bekend. Maar Baz zal in 2020 niet de enige coureur zijn binnen het Team Ten Kate Racing Yamaha, in Nieuwleusen wordt momenteel achter de schermen hard gewerkt aan de volledige nieuwe 2020 line-up. Zo hoopt men binnenkort, naast de bevestiging van Baz, ook de naam van een tweede topcoureur en tevens een nieuwe titelsponsor voor het seizoen 2020 te presenteren. De naam van deze nieuwe titelsponsor is derhalve nog niet bekend, de belangrijkste kandidaat om in 2020 de nieuwe teamgenoot te worden lijkt vooralsnog de Duitser Sandro Cortese.

WorldSSP en WorldSSP300
Naast de plannen voor de WorldSBK categorie is het inmiddels ook bekend dat Ten Kate Racing ook in de WorldSSP en WorldSSP300 klasse vertegenwoordigd zal zijn. Voor dit project is er een hernieuwde samenwerking met het eveneens Nederlandse EAB Racing. Zo zullen Steven Odendaal (WorldSSP) en Glenn van Straalen (WorldSSP300) in de kleuren van EAB Ten Kate Yamaha aan de start verschijnen en zal Jaimie van Sikkelerus (WorldSSP) met support van zowel EAB Racing als ook Ten Kate Racing van start gaan in de kleuren van MPM Oil Routz Yamaha.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App