Loris Cresson zal ook in 2020 als coureur uitkomen in het FIM Supersport World Championship. Het Belgische talent heeft hiervoor een contract getekend met het Hongaarse Team Toth Yamaha.

Na een sterk seizoen 2019 in de kleuren van het Finse Kallio Racing waarin diverse top tien klasseringen werden behaald begint Loris Cresson in 2020 aan een nieuwe uitdaging in het FIM Supersport World Championship met Team Toth Yamaha.

De overstap van het Finse naar het Hongaarse team is voor Cresson een belangrijke stap. Het wordt zijn derde seizoen op een Yamaha YZF-R6, een seizoen waarin hij zichzelf tot doel heeft gesteld om een regelmatige top vijf kandidaat te worden.

Loris Cresson: “Ik ben echt blij te kunnen aankondigen dat ik in 2020 bij Team Toth zal rijden. Het is echt een goede kans voor mij om door te gaan in de World Supersport en ik ben blij dat de mensen om me heen me deze kans hebben gegeven. Ik zal zal mijn eigen crew chief mee nemen, dus wat dat betreft alleen a zou het een goed jaar moeten worden. 2019 is niet het jaar geworden wat ik er vooraf van verwachtte wat betreft de resultaten, maar voor 2020 verwacht ik in de top vijf of top zeven te staan. Ik denk dat dit een goede stap is dat we samen voor mooie resultaten kunnen zorgen.”

In 2016 scoorde Cresson op het Losail International Circuit in Qatar zijn eerste WK punten in de WorldSSP klasse terwijl hij in het daaropvolgende seizoen in Imola met een achtste plaats zijn eerste top tien klassering wist te scoren. In zowel het seizoen 2018 als ook in 2019 eindigde de Belg als twaalfde in de eindstand van het kampioenschap.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App