Door de Qatar Motorcycle Federation is, in combinatie met het Losail International Circuit, een nieuwe competitie opgezet met als doel het ontdekken en ontwikkelen van jonge talenten in de wegracesport.

De Losail National Cup kenmerkt zich direct door een grote belangstelling. Bijna honderd personen, allen tussen de 16 en 30 jaar oud en geboren in Qatar, hadden zich aangemeld voor de eerste selectieseries. Uiteindelijk hebben 62 coureurs in spŽ de kans gekregen om hun talenten te tonen op het circuit. De afgelopen week zijn uiteindelijk 16 coureurs geselecteerd die zullen gaan deelnemen aan de wedstrijden om de cup. Er zal worden gereden met de 2005-versie van de Yamaha R6.

Onder het toeziend oog van de Spaans Open SS660 rijders Ivan Silva en Javier del Amor kregen de coureurs vorige week dinsdag de nodige waardevolle circuittijd waarbij de rondetijden met zo’n 10 volle seconden naar beneden gingen. De eerste 6 rijders reden tijden van net boven de 2:30 (snelste raceronde tijdens motogp-race 2004 werd gereden door Colin Edwards in 1:59:293). De wedstrijdenreeks zal bestaan uit 3 wedstrijden en de uiteindelijke kampioen krijgt de gelegenheid te starten in het Spaans Kampioenschap wat op 8 mei 2005 van start gaat.

De eerste Losail National Cup geeft blijk van een groeiende interesse in de motorracesport in Qatar welke voortkomt uit het bezoek van het motogp-circus in oktober van het afgelopen jaar en in elk geval doorloopt tot en met 2008.

Bron: www.motogp.com