De WorldSBK coureurs hebben zondag op het Autodromo Internacional do Algarve hun tweedaagse Official WorldSBK Test afgesloten. Het was Alex Lowes die zondagochtend de snelste rondetijd op de klok wist te zetten voor Jonathan Rea, Toprak Razgatlioglu, Michael van der Mark en de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz.

Net als zaterdag tijdens de eerste dag was het zondag opnieuw erg warm op het nabij Portimâo gelegen Autodromo Internacional do Algarve. De WorldSBK coureurs kregen ook zondag tijdens twee lange sessies de gelegenheid om de meegebrachte nieuwe onderdelen en banden te testen en de juiste set-up te vinden voor het tweede deel van het seizoen. Met de vorige dag nog in gedachten was het zaak om tijdens de koelere ochtendsessie te gaan voor een snelle rondetijd terwijl het in de warmere middagsessie – de baantemperaturen bereikten bijna de 50 graden – van belang was om langere runs te rijden i.v.m. met de wedstrijden die over twee weken verreden worden op hetzelfde circuit aangezien deze races ook op het warmste tijdstip van de dag op het programma staan.

En zoals verwacht gebeurde ook, alle teams en coureurs stonden op scherp toen zondagochtend de lichten op groen gingen voor de eerste sessie. Al snel bleken de snelste rondetijden van de eerste dag verbroken te worden en het was Pata Yamaha WorldSBK Team coureur Alex Lowes die op een kwalificatieband een rondetijd van 1’41.153 op de klok wist te zetten voor Jonathan Rea, Toprak Razgatlioglu, Nederlander Michael van der Mark en de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz.

De zesde rondetijd kwam op naam van Leon Haslam gevolgd door Sandro Cortese, Eugene Laverty, Michael Ruben Rinaldi en Chaz Davies.

Later op de dag kwamen de coureurs weliswaar nogmaals in actie maar de rondetijden uit de ochtendsessie werden niet meer verbeterd.

Zonder slag of stoot ging het de tweede dag echter niet voor iedereen, zo kwam Van der Mark een keer ten val en kreeg hij twee keer te maken met technisch ongemak. Ander ongemak was er voor Razgatlioglu, het Turkse talent kreeg in de nacht van zaterdag op zondag te kampen met een griepaanval en de Turkish Puccetti Racing coureur hield het dan ook na de ochtendsessie voor gezien. Ook Alvaro Bautista hield het zondag na de eerste sessie voor gezien, twee dagen testen bleek nog niet iets teveel van het goede voor de Ducati coureur na zijn in Laguna Seca opgelopen schouderblessure. Bautista, die met zijn snelste rondetijd van de eerste dag de test afsloot als negende was dan ook de enige coureur in het veld die zijn eigen snelste rondetijd van de eerste dag op zondag niet aan wist te scherpen.

Wie nergens last van had was Baz, de Ten Kate Racing Yamaha coureur bleef namelijk maar gaan op de in Nieuwleusen geprepareerde Yamaha en was na afloop met 146 gereden ronden de coureur met veruit de meeste km’s op de teller.

Volledige uitslagen Official WorldSBK Test Portimâo: WorldSBK_Day_2

federico-caricasulo

Federico Caricasulo – Portimâo | foto© worldsbk.com

WorldSSP
In deze klasse was het Federico Caricasulo die met een snelste rondetijd van 1’45.281 het snelst was tijdens deze tweedaagse test voor teamgenoot Randy Krummenacher, Raffaele de Rosa, Jules Cluzel en Isaac Viñales.

Jaimie van Sikkelerus en Rob Hartog sloten deze tweedaagse Portugese test af met respectievelijk de twaalfde en achttiende rondetijd achter hun naam.

Volledige uitslagen Official WorldSSP Test Portimâo: WorldSSP_Day_2

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App