Lowes leidt eerste vrije training op Motorland Aragón, Bendsneyder 21e

19
Sam Lowes - Motorland Aragón | foto© MarcVDS Racing

Sam Lowes was vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón het snelst voor Marcel Schrötter en Fabio di Giannantonio. Bo Bendsneyder kwam in deze sessie naar de 21e rondetijd.

Vrijdagochtend om 11:25, een half uur later dan gepland, gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de Moto2 klasse op Motorland Aragón. Vanwege de zeer lage baantemperatuur werd de eerste vrije training van de MotoGP klasse een half uur uitgesteld.

Bij aanvang van de Moto2 sessie was de baantemperatuur al gestegen naar zo’n 17°C waardoor deze problemen een stuk kleiner waren geworden. Het tempo lag dan ook meteen al een stuk hoger en er werden representatieve rondetijden gereden.

Sam Lowes, racewinnaar in Le Mans afgelopen zondag en racewinnaar op Motorland Aragón in 2016, was uiteindelijk met een 1’53.391 het snelst voor Marcel Schrötter (contract voor 2021 verlengd bij Intact GP) en Fabio di Giannantonio (in 2021 naar Gresini Racing). Luca Marini, die zich alweer een stuk beter voelt na zijn gigantische crash van vorige week, reed de vierde rondetijd voor Jake Dixon en Jorge Navarro, daarachter maakten Joe Roberts (in 2021 naar Italtrans Racing), Hector Garzó, Marco Bezzecchi en Jorge Martin de top tien compleet. Bo Bendsneyder sloot de sessie af met de 21e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekirski klokte de 29e tijd.

De enige crash in deze sessie kwam op naam van Lorenzo Dalla Porta, de huidig Moto3 wereldkampioen ging onderuit in bocht 2.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón gaat vrijdagmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App