Sam Lowes heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de Moto2 klasse op Motorland Aragón met een nieuw ronderecord voor Marco Bezzecchi en Fabio di Giannantonio. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zeventiende.

Zaterdagmiddag om 15:50 uur ging de kwalificatie van start voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón. Enigszins later dan gebruikelijk, dit was vanwege het gewijzigde tijdschema om ervoor te zorgen dat de coureurs in de ochtend niet op het nog zeer koude asfalt hoeven te rijden met alle bijkomende risico’s. Met een buitentemperatuur van 20°C en een asfalttemperatuur van zo’n 25°C waren de omstandigheden gunstig voor de Moto2 coureurs op het Spaanse circuit waar de zon fel scheen.

Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie waarbij de snelste vier coureurs alsnog verder mochten naar Q2 om daar mee te doen voor pole position. Met een aantal grote namen zoals Jorge Martin, Tetsuta Nagashima, Xavi Vierge, Tom Lüthi, Marcel Schrötter en Lorenzo Baldassarri zou het een spannende sessie worden.

Jorge Martin was uiteindelijk in deze Q1 sessie het snelst met een 1’52.630 voor Red Bull KTM Ajo teamgenoot Tetsuta Nagashima, Simone Corsi en Tom Lüthi waardoor zij verder mochten naar Q2. Hafizh Syahrin eindigde als vijfde in deze sessie wat hem de negentiende startplaats oplevert voor zondagmiddag. Daarachter eindigden Xavi Vierge, Lorenzo Baldassarri, Marcel Schrötter, Stefano Manzi en Lorenzo Dalla Porta in de top tien. NTS RW Racing GP coureur Piotr Biesiekirski klokte de vijftiende rondetijd in deze Q1 sessie wat hem de 29e startplaats oplevert.

Q2
Vervolgens was het aan de achttien snelste Moto2 coureurs, met onder andere Bo Bendsneyder, om de strijd aan te gaan voor pole position. Jorge Martin wist zijn snelheid uit Q1 meteen mee te nemen naar Q2 en reed al vroeg een aantal zeer respectabele rondetijden. Echter waren Fabio di Giannantonio en Sam Lowes, twee coureurs die al het hele weekend op Motorland Aragón snel zijn, niet zomaar bereid om de strijd op te geven.

Terwijl de andere klassen moeite hadden om überhaupt bij het ronderecord in de buurt te komen lag het tempo in deze Moto2 kwalificatie uitermate hoog. Sam Lowes wist uiteindelijk met een 1’51.651 een nieuw ronderecord op zijn naam te schrijven en voor het eerst in 2020 pole position te behalen. Het is de tiende Moto2 pole van zijn carrière. Marco Bezzecchi kwalificeerde zich als tweede met landgenoot Fabio di Giannantonio daarachter op de derde plaats.

Jake Dixon noteerde de vierde rondetijd voor Marcos Ramirez en Jorge Navarro, daarachter maakten kampioenschapsleider Luca Marini, Jorge Martin, Augusto Fernández en Remy Gardner de top tien compleet. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich uiteindelijk als zeventiende.

De Moto2 race over 21 ronden op Motorland Aragón gaat zondagmiddag om 13:20 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App