Lowes pakt Moto2 pole op Misano voor Gardner ondanks penalty, Bendsneyder P26

15
Sam Lowes - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Sam Lowes heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Echter zal de Brit vanwege een penalty vanuit pit lane moeten starten waardoor de als tweede gekwalificeerde Remy Gardner daadwerkelijk vanaf pole position mag starten. 

Sam Lowes was zaterdagmiddag oppermachtig tijdens de tweede kwalificatiesessie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Met een 1’36.170 reed de Brit een nieuw ronderecord en was hij ruim een kwartseconde sneller dan Remy Gardner, die zich daarachter als tweede kwalificeerde. SKY Racing Team VR46 coureurs Luca Marini en Marco Bezzecchi noteerden de respectievelijk derde en vierde rondetijd met daarachter Enea Bastianini, Xavi Vierge, Marcel Schrötter, Augusto Fernández, Tetsuta Nagashima en Fabio di Giannantonio in de top tien.

Bo Bendsneyder kwalificeerde zich uiteindelijk als 26e, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin was met afstand laatste.

Ondanks dat Lowes vandaag de snelste rondetijd heeft gereden in de kwalificatie mag de Brit niet vanaf pole position starten. De Estrella Galícia 0,0 MarcVDS coureur is bestraft voor zijn crash in Oostenrijk waarbij hij Somkiat Chantra meenam in zijn val en zal vanuit pit lane moeten starten.

Kijk voor een uitgebreider verslag van deze MotoGP kwalificatie op de Racesport.nl liveblog.

De Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App