Alex Lowes heeft donderdag in de tweede vrije training voor de WorldSBK klasse op het Losail International Circuit in Qatar de snelste rondetijd gereden. In een door een rode vlag onderbroken sessie was de Britse Yamaha coureur in de slotfase het snelst voor Eugene Laverty en Jonathan Rea. Nederlander Michael van der Mark kwam naar de negende tijd.

De tweede vrije training voor de World Superbike klasse op het Losail International Circuit ging vrijdag om 18:45 uur lokale tijd, 17:45 uur Nederlandse tijd van start. Na een enerverende start met onder andere crashes voor Jonathan Rea en Michael van der Mark kregen de coureurs opnieuw veertig minuten de tijd op het circuit dat omringd is door de woestijn.

Van der Mark was in de eerste vrije training ten val gekomen met een flinke high-sider en bezocht daarna het medical centre. Ondanks een pijnlijke pols en knie kon de Nederlander weer de baan op in FP2. De crash van Rea had voornamelijk schade aangericht aan zijn Kawasaki ZX-10RR maar zijn team had de reparaties op tijd uit kunnen voeren dus ook de viervoudig wereldkampioen kon zijn weg weer vervolgen.

De baan was aanzienlijk schoner geworden en de grip was verbeterd aangezien vrijwel alle coureurs hun rondetijden meteen wisten te verbeteren. Echter ging het na iets meer dan acht minuten alweer mis doordat Leon Camier crashte. De Red Bull Honda coureur kwam ten val in bocht 5 waarna de rode vlag werd gezwaaid omdat de baan moest worden schoongemaakt.

Na zo’n tien minuten gingen de lichten weer op groen en werd de actie hervat. Eugene Laverty, die momenteel nog zonder team zit voor 2019, meldde zich wederom vooraan maar Jonathan Rea stelde gauw orde op zaken en nam de snelste rondetijd in handen. Ook teamgenoot Tom Sykes liet zich vooraan zien samen met Marco Melandri en Alex Lowes. Michael van der Mark verbeterde gestaag zijn rondetijden na het grotendeels missen van de eerste vrije training.

In de slotfase werd het tempo nog eens opgeschroefd en was het Alex Lowes die met een 1’57.656 de snelste rondetijd wist te rijden voor Laverty en Rea. Sykes kwam naar de vierde tijd met achter zich Ducati coureurs Fóres en Melandri. Verder stonden Baz, Savadori, Michael van der Mark en Davies in de top tien geklasseerd.

De derde vrije training voor de WorldSBK klasse op het Losail International Circuit en tevens laatste van de donderdag gaat om 19:45 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Pirelli Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App