Lowes wint ook Moto2 race op Motorland Aragón, crashes voor Marini en Bezzecchi

340
Sam Lowes - Motorland Aragón | foto© motogp.com

Sam Lowes heeft op zondagmiddag de Moto2 race gewonnen op Motorland Aragón voor Enea Bastianini en Jorge Martin waarmee hij zijn tweede zege op rij behaalde. Titelkandidaten Luca Marini en Marco Bezzecchi crashten en verspeelden daarmee kostbare punten. Bo Bendsneyder finishte als 21e.

Zondagmiddag om 13:20 uur ging de Moto2 race over 21 ronden van start op Motorland Aragón, een uur later dan gebruikelijk vanwege het aangepaste tijdschema. De omstandigheden waren gunstig op het Spaanse circuit dankzij een fel schijnende zon met een buitentemperatuur van 18°C en een asfalttemperatuur van zo’n 27°C.

Wat betreft de banden waren er geen verrassingen, alle coureurs behalve Xavi Cardelus (vervanger van Aron Canet) reden met dezelfde medium-compound voorband en soft-compound achterband.

Terwijl Marco Bezzecchi het beste wist te starten en als leider de eerste bocht in ging voor polesitter Sam Lowes en Fabio di GIannantonio ging het voor Jorge Navarro meteen mis. De Spanjaard kwam ten val bij het uitkomen van de eerste bocht en bleef midden op de baan liggen. Gelukkig wisten zijn concurrenten hem te ontwijken waardoor hij er relatief ongedeerd vanaf kwam. Bo Bendsneyder maakte geen plaatsen goed in zijn openingsronde maar verloor er ook geen, hij reed op de zeventiende plaats.

In de derde ronde ging het volledig mis voor kampioenschapsleider Luca Marini. Bij het uitkomen van bocht 14 verloor de Italiaan de voorkant van zijn Kalex en schoof hij onderuit. Het was geen zware crash maar wel genoeg om een vroegtijdig einde te maken aan de race voor de SKY Racing Team VR46 coureur waardoor hij zeer kostbare punten verloor voor het kampioenschap.

Teamgenoot Marco Bezzecchi reed vervolgens een aantal ronden aan de leiding maar Fabio di Giannantonio en Sam Lowes reden daar kort achter. Halverwege de race was het geduld van Di Giannantonio opgeraakt en begon hij landgenoot Bezzecchi aan te vallen. Dankzij een slipstream op het lange rechte stuk wist de Speed Up coureur de leiding over te nemen maar heel lang kon hij hier niet van genieten. In de elfde ronde ging het mis voor Di Giannantonio doordat hij de voorkant van zijn machine verloor bij het ingaan van bocht 2. Einde race voor de Italiaan en een verloren kans op misschien wel zijn eerste overwinning in de Moto2 klasse.

De strijd voor de overwinning ging vervolgens tussen Marco Bezzecchi en Sam Lowes. De Italiaan wist Lowes op afstand te houden maar met nog drie ronden te gaan maakte hij een grote fout. Bij het ingaan van bocht 2 verloor hij de voorkant van zijn Kalex en schoof hij onderuit. Net als teamgenoot Marini vergooide Bezzecchi een groot aantal punten en misschien wel de overwinning waardoor Lowes de leiding over kon nemen.

Net als vorige week in Le Mans kreeg Lowes een cadeautje en bleef hij vervolgens wel foutloos. De Estrella Galícia 0,0 MarcVDS coureur behaalde zijn tweede Moto2 zege op rij voor Enea Bastianini en Jorge Martin. Na de teleurstelling van vorige week kwam Jake Dixon op een keurige vierde plaats over de finish voor Remy Gardner en Marcos Ramirez. Daarachter eindigden Hector Garzó, Joe Roberts, Tetsuta Nagashima en Simone Corsi in de top tien. Bo Bendsneyder kon zijn goede startplaats niet omzetten naar een goed resultaat in de race en finishte als 21e, NTS RW Racing GP teamgenoot Piotor Biesiekirski werd 26e.

In het kampioenschap staat het nu ongekend dicht bij elkaar. Enea Bastianini neemt de leiding in het kampioenschap over met 155 punten voor Lowes (153 punten) terwijl Marini naar de derde plaats iz gezakt met 150 punten.

Volgend weekend vindt er opnieuw een Grand Prix raceweekend plaats op Motorland Aragón.

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.