Lucas Mahias zijn MotoE debuut in Valencia is uitgelopen op een persoonlijk drama. De voormalig World Supersport kampioen kwam vrijdag al tijdens de eerste dag lelijk ten val, liep daarbij een ernstige handblessure waarbij de artsen een deel van één zijn vingers hebben moeten amputeren.

De oplettende motorsportfan zal het ongetwijfeld opgevallen zijn. De dit weekend, tijdens het afsluitende Grand Prix weekend van het seizoen in Valencia, in de FIM MotoE World Cup debuterende Lucas Mahias ontbrak vrijdagmiddag sinds de MotoE kwalificatie op de deelnemerslijst.

Terwijl zijn collega MotoE coureurs vrijdagmiddag op Circuit Ricardo Tormo hun MotoE pole kwalificatie afwerkten verbleef de dit weekend als invaller van de geblesseerde Niki Tuuli optredende Mahias in het ziekenhuis van Valencia vanwege de eerder op de dag bij een crash in de tweede vrije training opgelopen ernstige handblessure. (zie op bovenstaande foto de rechterhand van Mahias)

Mahias, die in de eerste vrije training en tijdens zijn allereerste kilometers op een MotoE machine een verdienstelijke achtste rondetijd op de klok had weten te zetten, werd na zijn crash overgebracht naar het ziekenhuis van Valencia overgebracht. Na de eerste medische onderzoeken besloten de artsen dat een spoedoperatie nodig was. Bij de ingreep hebben de Spaanse chirurgen een deel van één van zijn vingers moeten amputeren.

De Franse World Supersport coureur verblijft op dit nog steeds ter observatie in het ziekenhuis. Mochten er zich geen verdere complicaties voordoen dan mag de 30-jarige Kawasaki Puccetti Racing coureur hoogstwaarschijnlijk over enkele dagen het ziekenhuis verlaten om thuis in Frankrijk verder te herstellen. Hoe lang het herstel zal duren is nog niet bekend, wel bekend is dat de voorbereidingen op komend seizoen in gevaar komt, dit liet Kawasaki Racing Puccetti teambaas Manuel Puccetti zondagmiddag op het circuit van Valencia weten.

Manuel Puccetti: “We weten nog niet hoe lang het herstel gaat duren, maar dit is geen misselijke blessure. In 2020 willen we meedoen voor de titel in het FIM World Supersport Championship, maar door deze tegenslag komt de voorbereiding op het seizoen wel een beetje in gevaar. Maar ondanks dit, laten we eerst hopen dat Lucas snel herstelt.”

De start van het 2020 FIM Supersport World Championship staat gepland voor zondag 3 maart op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Binnen het Kawasaki Puccetti Racing Team wordt Mahias in 2020 vergezeld door twee WorldSSP debutanten, de vanuit de Moto2 klasse overkomende Philipp Ottl en de pas 16-jarige vanuit de Moto3 klasse overkomende Dan Oncu die komende week als derde rijder van het team aangekondigd zal worden.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App