Lucas Mahias heeft vrijdagmiddag op het Losail International Circuit de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training van de Motul Qatar Round. De Fransman was het snelst voor Federico Cariscasulo en Raffaele de Rosa. Glenn van Straalen was met de veertiende rondetijd de snelste Nederlander.

De WorldSSP coureurs werkten vrijdagmiddag op het Losail International Circuit hun allerlaatste vrije training van 2019 af. In deze sessie was het Lucas Mahias die het snelst was voor Federico Caricasulo. Voor beiden snelste mannen verliep de sessie echter niet geheel vlekkeloos, Caricasulo crashte namelijk na 14 minuten in bocht 6 waarna even later Mahias onderuit schoof in bocht 10.

Achter deze twee snelste heren eindigde Raffaele de Rosa als derde gevolgd door Hikari Okubo, Ayrton Badovini, Randy Krummenacher, Jules Cluzel, Isaac Viñales, Corentin Perolari en Kyle Smith die net als de twee snelste mannen ook in deze sessie kennismaakte met het asfalt, de Brit kwam net als Caricasulo ook in bocht 6 ten val.

Glenn van Straalen werd met de veertiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander, terwijl Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus in deze sessie respectievelijk de tweeëntwintigste en drieëntwintigste rondetijd op de klok wisten te zetten.

De WorldSSP coureurs komen later op de dag nog een keer in actie als om 17:10 uur (NL-tijd) hun Superpole kwalificatie op het programma staat.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App