Lucas Mahias het snelst tijdens FP3 in Aragon

9
mahias
Lucas Mahias | foto© Yamaha Racing

Lucas Mahias heeft zaterdagochtend op het Motorland Aragon Circuit de snelste tijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training. De Yamaha coureur was het snelst voor Sheridan Morais en PJ Jacobsen. Rob Hartog was met de vijfentwintigste rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Net als in de eerder verreden derde vrije training voor de World Superbike klasse werd ook deze sessie in de eerste minuten opgeschrikt door een stevige crash.  Davide Pizzoli kwam in bocht negen hard ten val met als gevolg dat de wedstrijdleiding de sessie stil legde door de rode vlag te tonen. Terwijl de Italiaan werd overgebracht werd de baan schoongemaakt waarna de sessie met een korte onderbreking kon worden herstart.

Uiteindelijk was het de Fransman Lucas Mahias die de snelste tijd op de klok wist te zetten voor Sheridan Morais, PJ Jacobsen, Jules Cluzel en Kyle Smith.

De zesde tijd werd gereden door Roberto Rolfo gevolgd door Niki Tuuli, Kenan Sofuoglu, Hannes Soomer en Robin Mulhauser.

Rob Hartog werd met de vijfentwintigste rondetijd de best geklasseerde Nederlander terwijl Jaimie van Sikkelerus in deze sessie de vierendertigste rondetijd op de klok wist te zetten.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer in Aragon