Luciano wint spannende eerste NTC race in Assen, Veneman vierde

1086
Loris Veneman (27) pakte kopstart | foto© Racesport.nl

Lorenz Luciano heeft na een spannend gevecht de eerste Northern Talent Cup race tijdens de Motul TT Assen gewonnen. Loris Veneman (P4), Kas Beekmans (P5) en Damian Boessenkool (P6) eindigden in de kopgroep net buiten het podium. Rio Olofsen kwam als vijftiende over de finish.

De tweede dag van de 90e Motul TT Assen werd afgesloten met de eerste race van de Northern Talent Cup. Loris Veneman mocht vanaf plaats twee op de eerste startrij vertrekken. Kas Beekmans stond als zesde op grid, één positie voor Damian Boessenkool. Rio Olofsen vertrok vanaf plaats vijftien.

Het was kort voor de race even gaan regenen, waardoor de coureurs van start gingen op regenbanden. Wel bleek maar eens dat het op het TT Circuit Assen zeer plaatselijk kan regenen. Vooral rondom start en finish was het nat, maar andere delen van de baan waren zo goed als droog. Veneman had een uitstekende start en pakte de leiding. Gedurende de race ontstond er kopgroep van acht rijders. Naast Veneman maakten Beekmans en Boessenkool ook deel uit van de strijd vooraan.

Gedurende de race zou de baan praktisch volledig droog worden. De groep bleef de hele race bij elkaar met constant positiewisselingen. De beslissing zou vallen in de laatste Geert Timmer bocht of eigenlijk pas op het laatste rechte stuk. Lorenz Luciano ging als derde de laatste chicane in, maar de jonge Belg kwam met een goed exit als eerste over de finish voor Stefan Zuda en Jakob Gurecky. De Nederlanders finishten net naast het podium. Veneman zijn goede race eindigde op plaats vier net voor Beekmans en Boessenkool, die vijfde en zesde werden. Het drietaal eindigden binnen zes tienden van de winnaar. Olofsen reed lang op een negende plaats, maar zakte in de slotfase terug naar de vijftiende positie.

Zondagmiddag om 16:30 uur komen de Nortern Talent Cup coureurs opnieuw in actie voor hun tweede race in Assen.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessies gedurende de tweede dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter