Vrijdagochtend waren Marc Luna Bayen (A groep) en Andy Verdoïa (B groep) het snelst tijdens de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op MotorLand Aragón. Robert Schotman was de beste Nederlander in de A groep, Scott Deroue was de snelste Nederlander in de B groep. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de World Supersport 300 klasse op het MotorLand Aragón. Doordat het startveld van de klasse dit seizoen zeer groot is (52 coureurs) heeft de organisatie besloten om het veld in tweeën te delen. Dit betekent dat er nu een A groep en een B groep is, beide bestaande uit 26 coureurs. Omdat dit nu het eerste raceweekend is voor de WorldSSP 300 coureurs heeft de organisatie de groep naar eigen visie ingedeeld, hierna zal dit gaan op basis van voorgaande resultaten.

Alle coureurs die zich buiten de top 30 kwalificeren (gezien op tijd in beide groepen) krijgen vervolgens nog een laatste kans om zich alsnog op de grid te plaatsen via een op zaterdagmiddag te verrijden ‘last chance race’. De nummer 1 t/m 6 van deze race plaatsen zich vervolgens nog bij de 30 al geplaatste coureurs voor de hoofdrace van zondag waar de punten verdeeld zullen worden.

Veel coureurs besloten in deze sessies binnen te blijven of maar een heel beperkt aantal ronden te rijden aangezien het nog behoorlijk koud was op het Spaanse circuit. Een aantal Nederlandse coureurs reed naar eigen zeggen hun banden al na drie ronden kapot.

Na afloop van deze twee half uur durende sessies was het de Spanjaard Luna Bayen die met een 2’09.186 in de A groep het snelst was voor Hernández Moyano en Nick Kalinin. Robert Schotman werd hierin de beste Nederlander op de zesde plaats met Dion Otten op de tiende plaats terwijl Koen Meuffels geen rondetijd had geklokt.

In de B groep was de Fransman Andy Verdoïa het snelst voor Nederlander Scott Deroue. Jeffrey Buis noteerde de vierde tijd, Finn de Bruin de achttiende tijd terwijl Victor Steeman geen rondetijd achter zijn naam had staan.

De tweede vrije training voor de World Supersport 300 categorie op het MotorLand Aragón gaat vrijdagmiddag om 13:30 uur van start.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App