Het Alpe Adria International Motorcycle Championship krijgt vanaf komend seizoen een nieuwe promotor. Het Tsjechische Lutec Racing stopt ermee en de taken worden vanaf het komend seizoen overgenomen door de Italiaanse SH-Group.

De geruchten waren er al enige tijd maar vrijdag 22 november kwam het officiële bericht naar buiten dat Lutec Racing haar taken als promotor van de Alpe Adria Cup. Lutec Racing blies de Alpe Adria Cup echt nieuw leven in en bouwde het uit naar een waardige wegracecompetitie. Was het kampioenschap in het verleden met name gericht op de Oost-Europese landen, het afgelopen seizoen werden er o.a. het TT Circuit Assen en de Motorsport Arena Oschersleben aan de kalender toegevoegd. Voor het eerst waren de races online te volgen via live streaming.

De laatste weken was de Alpe Adria Motor Union (AAMU) op zoek naar een nieuwe promotor en met het tekenen van een overeenkomt met de Italiaanse SH-Groep is men hier dus in geslaagd. Het contract werd onlangs ondertekend in het Mille Miglia Museum in Brescia door de voorzitter van de Alpe Adria Motorcycle Union, Attila Nagy, en de CEO van de SH-groep, Bruno Sandrini. Het contract is voor een periode van drie jaar plus een optie voor nog eens drie jaar.

SH-Group
De SH-Group heeft meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van sportevenementen. Sinds 2012 organiseert het bureau, dat gespecialiseerd is in marketing, organisatie en communicatie van evenementen, in samenwerking met de Italiaanse Motorrijdersfederatie de Motoestate Cup in Italië.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de 2020 kalender, deze zal worden gepresenteerd tijdens de algemene vergadering van de Alpe Adria Motorcycle Union, die op 7 december in Wenen zal worden gehouden.

Zwitserland
De Zwitserse Motorbond zal tijdens de algemene vergadering op 7 december in Wenen toetreden tot de AAMU. Zwitserse coureurs zullen vanaf het seizoen 2020 hun nationale titelstrijd betwisten tijdens het Alpe Adria International Motorcycle Championship.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App