Luuk de Vries Nederlands Kampioen Junioren A KNMV Junior Moto Racing

119
luuk-de-vries
Luuk de Vries | foto© RM Imagestudio

Op zaterdag 12 september is het NK Junior Moto Racing neergestreken op het stratencircuit van “de Tippe” in Staphorst voor race 5 van het kampioenschap. Deze wedstrijddag is voor de 9 jarige Lunteraan Luuk de Vries een bijzondere want hij kan deze dag al voortijdig Nederlands Kampioen worden! De dag begon vroeg en ik zat samen met papa om 6:15 al in de auto onderweg naar Staphorst. Papa vraagt aan mij of ik zenuwachtig ben. Nou nee eigenlijk, ik wil gewoon winnen!

Kwalificatie 1 en 2:
Op een voor mij nieuwe baan begin ik als laatste aan de sessie. Ik wil namelijk alleen rijden en de baan leren kennen. Veel tijd heb ik hier niet voor nodig en ik zet de snelste tijd van de sessie. De baan is technisch en dat ligt mij wel. Voor de tweede kwalificatie nemen papa en ik de baan nog even door en ook trainer Kevin de Haan heeft nog wat tips om sneller te gaan. Tijd om te knallen en te laten zien wat ik waard ben. Halverwege de sessie zit ik in een hele snelle ronde, dat voel ik. Het is een tijd die goed is voor de pole met 0,6 sec voor op de nummer 2! Dat geeft vertrouwen!

Race 1:
Wat een superstart zeg, ik val precies in het licht en pak direct een paar meters. Zoals verwacht kunnen de nummer 2 en 3 een aantal rondes volgen maar zal ik al snel uitchecken. Met een ruime voorsprong kom ik over de finish als winnaar en loop hiermee weer 5 punten uit op de nummer 2 in het kampioenschap. Het verschil is nu 56 punten. Het zou dus zo maar eens kunnen gebeuren vandaag…..

Race 2:
Nu heb ik toch wel wat last van gezonde spanning. Ik spreek met papa door wat het plan is. Ik moet gewoon mijn eigen ding doen en knallen! Dat doe ik dus, ik heb weer een hele goede start en zit direct in een goede flow. De tijden die ik rijd zijn erg constant en sneller dan in de kwalificaties en race 1. Ik tel de ronden af in mijn hoofd. Pffff best veel 18 rondes. Bordje van de laatste 2 rondes en dan de finishvlag! Gewonnen en dus al voortijdig Nederlands Kampioen!

In de uitloopronde staat papa me al op te wachten met de vlaggen (de Nederlandse en mijn eigen Lucky Luuk vlag) en rijd ik vol trots de ereronde. Wat ben ik blij en trots op mezelf!!!!

Zonder onze trouwe sponsoren en partners was dit niet gelukt, ik ben een heel gelukkig en blij jongetje!

Nu genieten en straks weer klaar maken voor de laatste wedstrijden van dit seizoen. Deze worden op 26 en 27 september verreden op het Juniortrack in Assen. Daar zal ook de kampioenshuldiging zijn waar ik nu al naar uit kijk. En ook al sta ik 61 punten voor op de nummer twee, de laatste wedstrijden wil ik ook gewoon winnen natuurlijk.

 

Handige links NK Junior Moto Racing (4) Staphorst:

Tijdschema en volledige uitslagen
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.

Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App