Mackenzie wint eerste British Superbike race op Brands Hatch

1643
Racewinnaar Tarran Mackenzie op kop voor Tommy Bridewell en Christian Iddon - Brands Hatch | foto© Ian Ward

Tarran Mackenzie heeft zaterdagmiddag de eerste British Superbike race van het weekend gewonnen op Brands Hatch. Na uitstel van anderhalf uur won de Yamaha coureur voor Ducati coureurs Tommy Bridewell en Christian Iddon.

Dit weekend wordt het derde raceweekend van het British Superbike kampioenschap verreden op Brands Hatch. Nadat de raceweekenden op Oulton Park en Knockhill nog werden gekenmerkt door een gelimiteerd publiek zijn dit weekend weer alle toeschouwers zonder restricties welkom.

In de kwalificatie in het begin van de zaterdagmiddag was het Tarran Mackenzie die op een bijna volledig droge baan, met hier en daar nog natte plekken, pole position behaalde met een 1’26.192 voor Tommy Bridewell en Rory Skinner.

Om 17:00 uur lokale tijd ging de eerste race van start maar deze werd al na anderhalve ronde afgevlagd. Het was een zware crash van de PR BMW Racing coureur Brad Jones. De Engelsman was buiten bewustzijn en werd lang behandeld, waarna hij nog steeds buiten bewustzijn uiteindelijk naar het ziekenhuis werd gebracht. Op het moment van schrijven (zaterdagavond, 21:15 uur) is Jones nog steeds buiten bewustzijn en wordt er rekening gehouden met het ergste.

Ruim anderhalf uur later, toen Jones op weg was naar het ziekenhuis, werd de eerste BSB race van het weekend alsnog verreden over slechts twaalf ronden. Polesitter Tarran Mackenzie reed van start tot finish aan de leiding, ook al werd hij constant flink onder druk gezet. Mackenzie won voor Ducati coureurs Tommy Bridewell en Christian Iddon. Daarachter waren het Danny Buchan, Jason O’Halloran, Lee Jackson, Bradley Ray, Rory Skinner, Josh Brookes en Danny Kent in de top tien.

Vanwege deze vertraging in het programma zijn de eerste British Supersport en British Sidecar races niet verreden, die zullen op zondag worden toegevoegd aan het programma.