Magny-Cours tot en met het seizoen 2024 op de WorldSBK kalender

269
magny-cours-dorna

Het Circuit de Nevers Magny-Cours zal ook de komende drie jaar deel uitmaken van de FIM Superbike World Championship kalender. Dorna WSBK Organization (DWO) en het Franse circuit hebben een overeenkomst bereikt voor het organiseren van de Franse ronde van het kampioenschap tot en met het seizoen 2024.

Frankrijk heeft een rijke geschiedenis met twee WorldSBK-kampioenen, Raymond Roche in 1990 en Sylvain Guintoli in 2014, terwijl Sebastien Charpentier, Stephane Chambon, Fabien Foret en Lucas Mahias – die momenteel in het WorldSBK actief is – allemaal titels in WorldSSP opeisten.

Het Circuit de Nevers Magny-Cours is al 40 keer gastheer geweest van WorldSBK-weeekend, voor het eerst in 1991, en het staat sinds 2003 onafgebroken op de kalender van het kampioenschap. In 2021 is het 30 jaar geleden dat WorldSBK voor het eerst het iconische circuit aandeed, waardoor de contractverlenging een passende viering is van de lange, succesvolle samenwerking. De Franse ronde heeft altijd spannende races geboden aan de duizenden WorldSBK-fans die het evenement bezochten, terwijl het evenement is uitgegroeid tot een van de pijlers van de kalender en een spectaculaire showcase voor alle betrokkenen.

Serge Saulnier, voorzitter van de Raad van Bestuur, Circuit de Nevers Magny-Cours: “De moeilijke periode die we de afgelopen 12 maanden hebben doorgemaakt, heeft bijgedragen aan het versterken van de banden en de relatie tussen de teams van Dorna en Circuit de Nevers Magny-Cours. Dankzij dit en de vooruitzichten in WorldSBK, zijn we blij en trots om ons contract te verlengen tot en met het seizoen 2024.”

Gregorio Lavilla, uitvoerend directeur WorldSBK: “We zijn verheugd dat we deze contractverlenging met het Circuit de Nevers Magny-Cours hebben bereikt. Het Franse circuit is één van de belangrijkste wedstrijdweekenden op de WorldSBK-kalender. Het circuit zorgt altijd voor spannende races en actie, waaronder een aantal ongelooflijke titelbepalende rondes in alle drie de klassen. We kijken ernaar uit om samen met het circuit verder te bouwen aan een populair evenement.”

De afgelopen jaren stond de Franse ronde van het kampioenschap steevast begin oktober op de kalender. Dit seizoen wordt het evenement echter een maand eerder verreden, of dit eenmalig is of dat het evenement ook de komende drie jaar begin september wordt verreden werd niet bekend gemaakt.Handige links Motul French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter