In de derde vrije training voor de WorldSSP klasse was het Lucas Mahias die de snelste rondetijd wist te rijden voor mede Yamaha-coureurs Sandro Cortese en Federico Caricasulo. Rob Hartog kwam maar de 15e tijd, Wayne Tessels naar de 21e en Jaimie van Sikkelerus naar de 24e.

Het waren de Yamaha’s en met name Sandro Cortese die sterk begon aan deze op een droge baan verreden derde vrije training voor de World Supersport coureurs voorafgaand aan de kwalificaties later vandaag. Merkgenoot Federico Caricasulo nam kort de snelste tijd over maar het zou uiteindelijk verdedigend wereldkampioen Lucas Mahias zijn die met een 1’30.396 de snelste rondetijd wist te rijden.

Cortese noteerde met een marge van 0.261 seconde naar de snelste man de tweede tijd voor Caricasulo en winnaar van de afgelopen twee races Jules Cluzel waardoor Yamaha de eerste vier plaatsen inneemt. Raffaele de Rosa kwam met zijn MV Agusta F3 675 naar de vijfde tijd met achter zich Randy Krummenacher, Anthony West, Hikari Okubo, Ayrton Badovini en Sheridan Morais, vervanger van Kenan Sofuoglu binnen het Puccetti Kawasaki team, in de top tien.

Rob Hartog kwam maar de 15e tijd, Wayne Tessels naar de 21e en Jaimie van Sikkelerus naar de 24e.

De kwalificatiesessies voor de WorldSSP klasse zullen om 15:15 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag