Lucas Mahias zal in 2019 op een Kawasaki actief zijn in het WorldSSP. De Fransman heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Kawasaki Puccetti Racing Team.

World Supersport coureur Lucas Mahias maakt de overstap van Yamaha naar Kawasaki. De 2017 WorldSSP kampioen en de runner-up van 2018 zal komend seizoen aan de start verschijnen in de kleuren van het Kawasaki Puccetti Racing Team.

Binnen het Kawasaki Puccetti Racing Team treft Mahias de Japanner Hikari Okubo als teamgenoot in de WorldSSP klasse terwijl Toprak Razgatlioglu de kleuren van het team zal verdedigen in de World Superbike categorie.

Mahias heeft al kennis gemaakt met de Puccetti Racing’s Kawasaki Ninja ZX-6R tijdens een tweedaagse test op het circuit van Jerez de la Frontera. Ter voorbereiding op de openingsronde van 2019 op Phillip Island staan er nog twee extra sessies op het programma in Jerez en Portimao.

Lucas Mahias: “Ik ben erg blij om komend seizoen deel uit te maken van team Kawasaki Puccetti Racing. Na vele jaren bij dezelfde fabrikant te hebben doorgebracht, had ik nieuwe motivatie nodig en had ik niet op een betere plek terecht kunnen komen. Helemaal omdat Kawasaki en team Puccetti net zo enthousiast zijn als ik om de wereldtitel te winnen. Tijdens de eerste test in Jerez werd ik herinnerd aan mijn vorige gevechten met Sofuoglu en nu ik met de Ninja ZX-6R gereden heb, begrijp ik waarom Kenan zo concurrerend was. De motor presteert al goed, maar we hebben nog veel werk te doen en veel dingen om te testen. Ik kan niet wachten om weer te gaan testen in Jerez en Portimao en klaar te zijn voor de seizoensopening op Phillip Island.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App