Lucas Mahias heeft vrijdag in de tweede Superpole sessie voor de WorldSSP klasse op het Losail International Circuit in Qatar pole position behaald voor de twee kampioenschapsconcurrenten Sandro Cortese en Jules Cluzel. Glenn van Straalen kwalificeerde zich als vijftiende, Jaimie van Sikkelerus kwam naar de zeventiende rondetijd.

Na een enerverende kwalificatie van de World Superbike klasse op het Losail International Circuit in Qatar was het de beurt aan de World Supersport coureurs om te bepalen wie in de race op zaterdagmiddag vanaf pole position mag starten. De zon was inmiddels volledig onder gegaan en de kunstlichten brandden volop rondom het circuit midden in de Qatari woestijn.

Superpole 1
In de eerste Superpole sessie was het NRT Yamaha coureur Thomas Gradinger die met een 2’02.183 de snelste rondetijd noteerde voor Hannes Soomer waardoor het tweetal verder mocht naar Superpole 2. Ayrton Badovini reed de derde rondetijd wat hem een dertiende startplaats oplevert voor de race op zaterdag. Hikari Okubo noteerde de vierde tijd voor een indrukwekkende Glenn van Straalen die daarmee vanaf de vijftiende positie zal starten. Daarachter waren het Peter Sebestyén, Jaimie van Sikkelerus, Sam Hornsey die nog ten val kwam ter hoogte van bocht 6, Loris Cresson en Christian Stange.

Superpole 2
Vervolgens was het aan de twaalf snelste World Supersport coureurs om het uit te vechten voor pole position. De nu nog verdedigende wereldkampioen Lucas Mahias begon het sterkst in de eerste run en nam de voorlopige pole in handen voor de twee strijdende coureurs om het kampioenschap Sandro Cortese en Jules Cluzel. Na een aantal snelle ronden kwamen de coureurs binnen voor een nieuwe achterband om nog eens de aanval in te zetten op pole position.

Mahias wist zijn tempo te verhogen en eiste met een 2’00.461 pole position op waarmee hij het bestaande polerecord verbrak. Achter de Fransman waren het de twee titelrivalen Sandro Cortese en Jules Cluzel die zaterdagmiddag ook vanaf de eerste rij mogen starten. De vierde tijd werd gereden door Luke Stapleford voor Corentin Perolari wat zorgde voor een Yamaha top vijf. Daarachter waren het Kyle Smith, Federico Caricasulo, Raffaele de Rosa, Thomas Gradinger en Héctor Barberá in de top tien.

De allesbeslissende WorldSSP race op het Losail International Circuit in Qatar gaat zaterdagmiddag om 16:30 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Pirelli Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App