Mahias snelste tijdens derde vrije training in Jerez

6
mahias
Lucas Mahias | foto© Yamaha Racing

Lucas Mahias heeft zaterdagochtend in Jerez, in een tot 10 minuten ingekorte derde vrije training, de snelste tijd op de klok weten te zetten. Niki Tuuli, die een lange periode de lijst wist aan te voeren, reed een tweede tijd gevolgd door Sheridan Morias. Rob Hartog noteerde een twintigste tijd.

Na een uitstel van de start voor de Word Superbike coureurs door dichte mist mochten de WorldSSP coureurs later dan gepland ook van start voor hun derde vrije training. Deze vrije training werd door de omstandigheden ingekort naar slechts tien minuten.

De coureurs gingen dan ook meteen goed van start en ze wisselden elkaar af voor de snelste tijd tot de helft van de sessie. Uiteindelijk waren het Tuuli en Mahias die leken te gaan strijden voor de snelste tijd. Met nog twee minuten op de klok was het Mahias die de snelste tijd klokte. Tuuli ging in zijn laatste ronde er nog wel goed voor zitten maar dit eindigde in een crash samen met Axel Bassani.

Ook Rob Hartog wist steeds weer een aantal plekken te winnen en verbeterde constant zijn tijden. Uiteindelijk bleef hij steken op een twintigste tijd. De andere Nederlander in de World SSP klasse Jamie van Sikkelerus reed een zesentwintigste tijd.

De snelste tijd ging dus naar Mahias met een ronde van 1’43.540 gevold door Tuuli, Morias, PJ Jacobsen en Michael Canducci. Federico Caricasulo reed een zesde tijd gevolgd door Gino Rea, Alessandro Zaccone, Luuk Stapleford en Jules Cluzel.

 

Handige links Pirelli Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV