Lucas Mahias heeft zaterdag een enerverende en spectaculaire WorldSSP race gewonnen op het Losail International Circuit in Qatar. De Fransman trok zich niets aan van het duel tussen titelrivalen Sandro Cortese en Jules Cluzel waarbij Cluzel crashte en Cortese daardoor het kampioenschap op zijn naam mocht schrijven.

Zaterdagavond om 18:45 uur lokale tijd, 17:45 uur Nederlandse tijd ging de World Supersport race van start op het Losail International Circuit in Qatar. Na een chaotische dag met een flinke zandstorm, hevige regenbuien en harde windstoten werd uiteindelijk toch beslist om de races door te laten gaan. Echter liep er op meerdere plekken op het circuit nog wel een strook water over de baan waardoor de coureurs zeer voorzichtig moesten zijn.

Het kampioenschap was nog volledig open met Cortese aan de leiding en Cluzel daar vijf punten achter. Degene die de race zou winnen zou dan ook met de titel naar huis gaan. Raffaele de Rosa zou vanaf de laatste plaats op de grid moeten starten vanwege het overschrijden van het toegestane aantal motorblokken.

Polesitter Lucas Mahias kende een zeer goede start en leek als leider de eerste bocht in te gaan maar de Fransman ging wijd waardoor landgenoot Jules Cluzel de koppositie overnam voor Corentin Perolari en Sandro Cortese. Mahias viel terug naar de vierde positie met daarachter Thomas Gradinger. De vijf coureurs leken meteen al een gat te slaan richting Randy Krummenachre op de zesde plaats en daarachter Luke Stapleford, Federico Caricasulo, Héctor Barberá en Kyle Smith in de top tien.

Een crash was er in de eerste ronde voor Hikari Okubo en Sam Hornsey. Het tweetal raakte elkaar ter hoogte van bocht 2 en kwam ten val, beiden bleven ongedeerd.

In de tweede ronde hadden de twee titelrivalen elkaar al gevonden en passeerden Cortese en Cluzel elkaar meerdere malen. De Duitser kwam als leider over de streep maar Cluzel wist vervolgens handig gebruik te maken van de slipstream en de koppositie weer over te nemen.