Mahias wint op zondagmiddag in nat Magny-Cours, Van Straalen 12e

337
lucas-mahias
Lucas Mahias | foto© Kawasaki Racing

Lucas Mahias heeft zondagmiddag op een nat Circuit de Nevers Magny-Cours de tweede WorldSSP race van de Pirelli French Round op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur was het snelst voor Kyle Smith en Hannes Soomer. Nederlander Glenn van Straalen passeerde als twaalfde de finish.

Nog voordat de race zondagmiddag van start ging was deze wedstrijd al voorbij voor de inmiddels tot wereldkampioen gekroonde Andrea Locatelli. De Italiaan schoof in de warm-up ronde onderuit op de kletsnatte baan waardoor hij zijn machine i.p.v. op de startgrid in de pitbox moest parkeren.Bij de start was het meteen Lucas Mahias die de leiding nam en ronde na ronde afstand nam van de rest van het veld. De Fransman passeerde met een voorsprong van ruim vijf seconden op als tweede eindigende Kyle Smith de finish.

De derde plaats ging net als een dag eerder tijdens Race1 naar Hannes Soomer voor de in Nederlandse dienst rijdende Steven Odendaal en Karel Hanika.

De zesde plaats in deze race, waarin slechts veertien coureurs de finish passeerde, werd een prooi voor Manuel Gonzalez, de lange tijd op een podiumplaats afstevende maar door een crash teruggevallen Can Oncu, Danny Webb, Hikari Okubo en Kevin Manfredi.

Glenn van Straalen, een dag eerder nog stevig ten val gekomen in de laatste ronde van Race1, eiste in deze race de twaalfde plaats voor zich op.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze en alle anders sessie van de derde en afsluitende dag in Magny Cours is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App