Maik Duin gaat in het seizoen 2020 de overstap maken naar de grote circuits. De 14-jarige coureur uit Rijssen werd afgelopen jaar kampioen in de Open 125cc klasse. Nu is bekend geworden dat Duin één van de drie Nederlandse rijders is, die geselecteerd is voor de Northern Talent Cup. Het betreft een internationale competitie, die onder andere rijdt tijdens twee MotoGP evenementen en de World Superbikes in Assen.

Maik Duin is nog slechts 14 jaar, maar is ondertussen al ruim 10 jaar aan het racen. In het seizoen 2019 reed Duin sterk in de Open 125cc klasse, wat hem uiteindelijk de Nederlandse titel opleverde. De Open 125cc klasse werd voornamelijk verreden op kartbanen. Nu is het tijd voor de coureur uit Rijssen om de overstap te maken naar de grote circuits.

Duin is één van de drie Nederlandse rijders die namens de KNMV mag uitkomen in het Noord-Europees kampioenschap. De Northern Talent Cup is een internationale kampioenschap, waarin gereden wordt met Moto3 motoren. Het is tevens een nieuwe competitie, die ondersteund wordt door de Dorna, de organisator van de MotoGP. Deze Northern Talent Cup kan dan ook gezien worden als een opstapklasse richting de Grand Prix.

Maik Duin: “Ik heb ontzettend veel zin om van start te gaan in de Northern Talent Cup. Het is een mooi vervolgstap voor mij in deze sport, want racen op GP-circuits is het mooiste wat er is. Ik ga dit seizoen er alles aan doen om zoveel mogelijk te leren en zo hard mogelijk te rijden. En niet onbelangrijk, we gaan enorm genieten van dit mooie avontuur!”

Ondertussen is ook de kalender voor het seizoen 2020 bekendgemaakt. Het is een prachtig programma, want de Northern Talent Cup zal onder andere rijden tijdens de MotoGP evenementen in Brno en op de Sachsenring. De eerste ronde van het kampioenschap is meteen de thuisrace van Maik tijdens de World Superbike op het TT Circuit Assen. Dit evenement zal worden verreden van 17 t/m 19 april. In totaal bestaat de kalender uit zeven evenementen.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App