Maik Duin Racing organiseerde donderdag 13 februari een sponsoravond bij Baan Twente in Rijssen. Er was een goede opkomst en er heerste een gezellige sfeer, waardoor we kunnen spreken van een geslaagd evenement. In de vorm van een presentatie werd er teruggeblikt op het seizoen 2019 en de plannen besproken voor 2020, waarbij Maik Duin gaat rijden in de nieuwe Northern Talent Cup.

De prachtige Mercedes-showroom van Baan Twente in Rijssen was het decor van de sponsoravond van Maik Duin Racing. De avond werd afgetrapt door Baan Twente directielid Gert-Jan Baan. In een mooi verhaal vertelde hij hoe Baan Twente, maar ook specifiek hijzelf in aanraking was gekomen met Maik en Frans Duin. Vervolgens nam speaker Bert Jansen het woord over en voelde vervolgens Maik en daarna vader Frans aan de tand. In een leuk vraaggesprek blikten zij terug op de start van Maik’s carrière en werd er vooral ingezoomd op het seizoen 2019. Een prachtig jaar waarin de Nederlandse titel werd behaald in de Open 125cc klasse.

Ook KNMV bondscoach Barry Veneman was speciaal voor dit evenement naar Rijssen gekomen. Veneman heeft zelf ook lange en succesvolle carrière gehad in de wegrace, waarbij hij onder andere reed in de 500cc Grand Prix en andere wereldkampioenschappen. Daarnaast won hij vele nationale titels. Veneman uit Dalfsen begeleidt nu jonge talenten via een KNMV leerprogramma, waar ook Maik deel van uitmaakt. Maik, Frans en eigenlijk het gehele team kregen een mooi compliment over hun inzet in de racerij, waarbij het organiseren van deze sponsoravond een mooi voorbeeld was.

In de pauze kregen de aanwezigen een rondleiding door het bedrijf. Het was zeker de moeite waard om alle prachtige auto’s te bekijken, maar ook om een kijkje te krijgen achter de schermen. Na de pauze ging het over het seizoen 2020. De 14-jarige Maik gaat rijden in de nieuwe Northern Talent Cup. Het betreft een talentencompetitie met jonge rijders uit Noord-Europa. Het kampioenschap wordt ondersteund door Dorna, dat is tevens de organisator van de MotoGP. De kalender liegt er niet om, want er wordt gereden tijdens grote evenementen zoals met de MotoGP op de Sachsenring en in Brno. Het seizoen begint met de thuisrace van Maik tijdens het World Superbike weekend van 17 t/m 19 april op het TT Circuit Assen. Een prachtige kans om Maik live aan het werk te zien.

In maart gaat Maik naar Spanje om te testen. Er kan nog niet getraind worden met de KTM-motoren van de Northern Talent Cup, want deze motoren komen voor alle rijders pas binnen op 5 april. Er is dus weinig kans om op deze motoren te trainen voor de eerste race, maar de KNMV heeft wel andere motoren beschikbaar gesteld om op te kunnen trainen tijdens de testdagen in Spanje en Assen.

Wij als Maik Duin Racing kijken enorm uit naar dit nieuwe avontuur in de Nothern Talent Cup en we zullen u gedurende het seizoen volledig op de hoogte houden!

We willen Baan Twente in Rijssen enorm bedanken voor hun gastvrijheid en de perfect georganiseerde avond!