Marc Garcia wint opnieuw in Brno, Walid Soppe negende

23
soppe
Walid Soppe

#CzechGP – Marc Garcia heeft zondagmiddag in Brno ook de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het weekend op zijn naam geschreven. Walid Soppe werd op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander.

Nadat de baan al tijdens de eerder op de middag verreden MotoGP snel opdroogde konden de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs zondagmiddag om 15:30 uur ook hun tweede wedstrijd verrijden op een nagenoeg droog Brno circuit.

Ondanks dat de baan zo goed als droog was besloot de Red Bull MotoGP organisatie dat alle coureurs op profielbanden van start moesten.

Bij de start was het Patrick Pulkkinen die de leiding nam voor Marc Garcia. Laatstgenoemde wist vervolgens al snel de leiding over te nemen en al snel afstand te nemen van de rest van het veld.

Achter de Spanjaard vochten Raul Fernandez, Rory Skinner en Bulkkinnen vervolgens een strijd voor de overige twee podiumplaatsen terwijl Ayumu Sasaki eenzaam rijdend de vijfde plaats innam.

De leidende positie van Garcia kwam vervolgens geen moment meer in gevaar waardoor de Spanjaard na twaalf ronden onbedreigd als winnaar werd afgevlagd.

Fernandez wist de strijd voor de tweede plaats in zijn voordeel te beslissen voor de gedurende de race bij de groep aangesloten Sasaki, Skinner en Pulkkinen.

Nederlanders
Walid Soppe kende een goede start door na de eerste ronde als dertiende door te komen. De coureur uit Coevorden wist zich vervolgens goed te handhaven in een grote groep die streed van de zesde tot en met de vijftiende plaats. Binnen deze grote groep werd er ronde na ronde van posities gewisseld, uiteindelijk was het Kaito Toba die deze strijd in zijn voordeel wist te beslissen en als winnaar van de groep en zesde algemeen de eindstreep passeerde. Soppe werd vierde in deze groep, een positie waarmee hij dus als negende werd afgevlagd.

De seizoen in dit Red Bull MotoGP Rookies Cup debuterende Victor Steeman en Sander Kroeze kenden een spannende onderlinge strijd. Kroeze wist dit onderlinge duel in zijn voordeel te beslissen en als eenentwintigste de finish te passeren, 0.569 seconde voor Steeman die tweeëntwintigste werd.