Marc Marquez opende onlangs een wel hele speciale tentoonstelling. Met het “MM93: The Artist” presenteerde Repsol Honda Team coureur in zijn woonplaats Cervera de acht schilderijen die ontstonden tijdens de ongewone en wel heel bijzondere actie op de motor.

Marc Márquez als kunstenaar, de achtvoudig wereldkampioen hield er onlangs wel een hele bijzonder manier van schilderen op na. De Repsol Honda Team coureur ruilde het penseel in voor een Honda CBR1000RR en liet het achterwiel daarbij draaien in een verfbad. Het resultaat was acht unieke schilderijen. Elk schilderij vertegenwoordigt één van zijn acht wereldkampioenschapstitels: 2010 (125cc), 2012 (Moto2) gevolgd door zes MotoGP-titels (2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019).

Marc Marquez: “Toen Repsol met het voorstel kwam om een aantal schilderijen te maken met een Honda, dacht ik dat het een gek idee was. Maar toen ik zag hoe ze het allemaal opbouwden, wist ik dat het echt cool zou worden. In theorie leek het heel eenvoudig, maar toen ik begon te schilderen, besefte ik al snel dat ik heel voorzichtig moest zijn met het gas en de koppeling. Dat was iets wat ik erg leuk vond omdat het de schilderijen alleen maar mooier maakte. Al met al is het resultaat prachtig geworden, maar ik hoop dat we zo snel mogelijk een negende schilderij kunnen maken.”

De acht bijzondere schilderijen zullen een week tentoongesteld worden in zijn eigen museum in Cervera en vervolgens geveild worden. Hoe, en op welke manier deze veiling plaats zal vinden zal binnenkort bekend gemaakt worden.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App