Marc Marquez is op weg naar Aragón, het circuit dat komend weekend gastheer is van de veertiende ronde van het seizoen 2018. Het Spaanse circuit, één van de vijf circuits op de huidige kalender is waar de rijrichting samen met Austin, Sachsenring, Phillip Island en Valencia anti-clockwise is, is één van de favoriete circuits van de regerend MotoGP wereldkampioen.

Honda en het Repsol Honda Team zijn met vijf MotoGP overwinningen (Casey Stoner in 2011, Dani Pedrosa in 2012 en Marc Marquez in 2013, 2016 en 2017) de meest succesvolle fabrikant en team op het Motorland Aragón Circuit. Hieruit volgt dat Marquez, met vier overwinningen en zes pole-positions in alle klassen, de meest succesvolle coureur is op het Spaanse circuit.

Marc Marquez’ bekende liefde voor het circuit zal daarnaast op donderdag ook nog eens extra worden beantwoord, wanneer MotorLand Aragón de naam van bocht 10 op het circuit zal veranderen en deze zal vernoemen naar de zesvoudig wereldkampioen, dit als erkenning voor zijn sportieve succes in het MotoGP-wereldkampioenschap.

Terwijl Marquez een jaar geleden begon aan zijn thuiswedstrijd in Aragon met hetzelfde aantal gescoorde WK punten als Andrea Dovizioso en men gezamenlijk aan de leiding ging in de tussenstand, staat de jonge Spanjaard momenteel aan de leiding met een voorsprong van 67 punten op dezelfde Dovizioso, 221-154.

Marc Marquez: “Aragón is één van mijn favoriete circuits op de kalender, een circuit waar ik me normaal gesproken op mijn gemak voel en waar ik vaak heel goed rijdt. Ik kijk er naar uit om voor mijn thuispubliek te racen, en dit jaar wordt het een bijzonder jaar omdat het de eerste keer is dat een circuit een bocht aan mij opdraagt, en daar ben ik erg enthousiast over. Vorig jaar had ik een gelijke punten in het kampioenschap als Dovi, maar dit seizoen hebben we een voordeel. Dit betekent niet dat het al een gelopen koers is; integendeel, we moeten hard blijven werken, want het lijkt erop dat de Ducati’s momenteel snel en consistent zijn op elk circuit. We moeten iets vinden waarmee we zo goed mogelijk met hen kunnen vechten. In Aragón zullen we proberen om vanaf het begin competitief te zijn. We zullen proberen om snel een goede basis te vinden en ons goed voor te bereiden op het weekend.”

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App