Marc Marquez definitief niet naar Brno, Stefan Bradl als vervanger

125
bradl
Stefan Bradl - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Marc Marquez zal komend weekend de Grand Prix in Brno definitief missen. De plaats van de Repsol Honda Team coureur, die maandag voor de tweede keer werd geopereerd aan zijn rechter bovenarm, zal op het Tsjechische circuit ingenomen worden door Honda MotoGP testcoureur Stefan Bradl.

Komend weekend staat het vierde MotoGP evenement van 2020 op het programma. Voor de MotoGP klasse is het derde raceweekend van het seizoen en deze zal plaatsvinden zonder de deelname van regerend MotoGP wereldkampioen Marc Marquez. De Repsol Honda Team coureur kreeg maandag een flinke dreun te verwerken toen bleek dat hij voor de tweede keer een operatie moest ondergaan aan zijn 16 dagen geleden gebroken rechter bovenarm.

Lees ook: Breaking News: Marc Marquez ondergaat een tweede operatie

Deze operatie zet een flinke streep door de rekening van de Repsol Honda Team coureur, die na een mislukte poging om tijdens de Gran Premio Red Bull de Andalucia al weer van start te gaan nu zijn zinnen had gezet op een terugkeer komend weekend in Brno.

Na deze tweede operatie hebben Marc Marquez en HRC besloten dat de wereldkampioen definitief niet in Tsjechië zal rijden om zo het herstel te bevorderen. Als vervanger zal HRC-testcoureur Stefan Bradl komend weekend de Honda RC213V bemannen.

Stefan Bradl: “Allereerst wil ik Marc een spoedig herstel toewensen, wat hij in Jerez heeft gedaan was ongelooflijk. Hij heeft laten zien dat hij de ware geest van een kampioen heeft. Ik kijk er naar uit om weer op de Honda RC213V te mogen stappen, vanwege de wereldwijde pandemie hebben we niet kunnen testen zoals we normaal gesproken zouden doen, dus het zal wat tijd kosten om me weer aan te passen aan de motor en de MotoGP. Maar de afgelopen tijd heb ik een paar keer op de superbike gereden, dus ik weet dat mijn conditie goed is. Het is een uitdaging waar ik naar uitkijk, concurreren met het Repsol Honda Team is altijd een grote eer en ik ben blij dat ik Honda kan helpen. Laten we eens kijken hoe het weekend gaat verlopen.”

In 2019 nam de voormalig Moto2-wereldkampioen deel aan vier MotoGP races. Zijn beste klassering, een tiende plaats, wist de Duitser te behalen tijdens zijn thuis Grand Prix op de Sachsenring. Bradl heeft in het verleden in Brno drie top tien finishes geclaimd tijdens de zeven keer dat hij in Brno aan de start verscheen in de koningsklasse.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App