Marc Marquez: ‘Een overstap naar Yamaha? Nee dat zie ik niet gebeuren’

226
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Official Fan Club Marc Marquez 93

Marc Marquez organiseerde dit weekend een live-sessie via zijn persoonlijk Instagram account. De fans konden tijdens de sessie vragen stellen die de zevenvoudig wereldkampioen vervolgens probeerde te beantwoorden. Gezien de vele vragen lukte het vanzelfsprekend niet om overal op te antwoorden, maar een enkeling had geluk.

Drie weken geleden werd Marc Marquez geopereerd aan zijn schouder, de schouder die hem het afgelopen seizoen regelmatig parten speelde. De Repsol Honda coureur werkt momenteel dagelijks een druk revalidatieprogramma af met twee uur fysiotherapie in de ochtend, twee uur in de middag en tussendoor een aangepast trainingsprogramma in de sportschool. Een fietstraining gaat op dit moment nog niet, daar is de schouder volgens de Spanjaard nog te pijnlijk voor. Ondanks dit en ondanks dat het steeds duidelijker wordt dat Marquez tijdens de eerste officiële MotoGP test van 2019 (6 t/m 8 februari) in Sepang zeker nog niet 100% hersteld zal zijn van de operatie nam de Repsol Honda coureur dit weekend wel de tijd om tijdens een live-sessie zijn fans te woord te staan in een Q&A sessie via Instagram.

Veel en een groot aantal gevarieerde vragen werden er gesteld door fans van over de hele wereld. Onderstaand een aantal vragen waarop de Repsol Honda coureur een antwoord gaf.

Kerstcadeau?

“Op dit moment heb ik mijn familie of vrienden niets gevraagd. Ik ben gelukkig en heb eigenlijk niets nodig. Het enige waar ik om vraag is een snel herstel. Het gaat steeds beter, maar het kost tijd en dat is best moeilijk.”

Iemand anders zou hem op een dag graag de overstap zien maken naar Yamaha, misschien in de plaats van Valentino Rossi als deze over niet al te lange tijd besluit te stoppen.

“Ik zie me nog niet snel van merk veranderen. Velen dachten afgelopen seizoen al dat ik naar een ander merk over zou stappen. Ik voel me heel erg op mijn gemak bij Honda, dus ik hoef vooralsnog geen Yamaha.”

Vragen over het optreden van Hafizh Syahrin kwamen er vanuit Maleisië, fans die nog steeds onder de indruk waren van het optreden van hun landgenoot in de koningsklasse – Syahrin is de eerste Maleisiër ooit die uitkomt in de koningsklasse. De Repsol Honda coureur bevestigde de goede indrukken die de Monster Yamaha Tech3 coureur heeft achter gelaten tijdens zijn eerste seizoen.

Vele vragen waren er over Maleisië en dan met name over de eerste MotoGP Test van 2019 welke van 6 t/m 8 februari wordt gehouden op het Sepang International Circuit. De grote vraag, is Marc Marquez op tijd weer fit?

“Het gaat steeds een beetje beter, ik kan de schouder alweer een klein beetje bewegen. Dat doet weliswaar nog wel steeds pijn, al wordt dat elke dag een beetje minder. Ik ga twee keer per dag naar de fysio om zo te proberen op tijd fit te zijn voor de eerste MotoGP Test van 2019 in Sepang. Ik zal op dat moment zeker nog niet 100% fit zijn maar het is wel belangrijk om erbij te zijn, dit om de motor goed te kunnen prepareren voor de races in 2019.”

Tot slot had Marquez nog een boodschap voor alle fans:

“Ik hoop dat we elkaar snel zullen zien. Ik zal proberen om meer van deze live Instagram sessies te gaan te doen, gewoon omdat het iets is wat ik leuk vind. Ik wens jullie allemaal een vrolijk kerstfeest, prettige feestdagen en een fijne vakantie met degenen die van jullie houden. Ik ga verder met mijn herstel, nogmaals geniet van jullie vakantie en een vrolijk kerstfeest en tot snel.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App