Marc Márquez en Dani Pedrosa steunen Spaanse Rode Kruis actie

43
marc-marquez
Marc Marquez | foto© screenshot

Achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez en zijn voormalig Repsol Honda-teamgenoot Dani Pedrosa zetten zich momenteel in voor het Spaanse Rode Kruis voor een door Rafael Nadal en Pau Gasol opgezette actie aangaande de corona-crisis. Beide bekende Spanjaarden hebben hun portemonnee getrokken een flinke donatie gedaan.

De voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar ook negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi hebben de afgelopen tijd al aanzienlijke donaties gedaan aan ziekenhuizen in respectievelijk Spanje, Portugal en Italië. Ook regerend MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez (27) en zijn voormalig Repsol Honda teamgenoot Dani Pedrosa (34) hebben naar nu bekend is geworden ook van hun goede kant laten zien en hun verantwoordelijkheid genomen in deze moeilijke tijd.

Marc Márquez heeft zich aangesloten bij de supersterren Rafael Nadal en Pau Gasol (basketbal) die zich momenteel inzetten voor een inzamelactie van het Spaanse Rode Kruis genaamd ‘Het Rode Kruis Antwoord!’ Nadat Gasol en Nadal beiden eerder al een donatie deden heeft ook de regerend MotoGP wereldkampioen een bedrag gedoneerd en deed hij een oproep aan andere Spaanse sporthelden om zijn voorbeeld te volgen.

Marc Marquez: “We maken allemaal moeilijke tijden door op dit moment, waarin elke vorm van hulp welkom is. Daarom steun ik de actie van Rafael Nadal en Pau Gasol. Ik heb er al aan bijgedragen en ik wil andere collega’s uit de sportwereld en vooral uit de motor- en motorsport aanmoedigen dit ook te doen.”

Eén van de mensen die hier meteen gehoor aangaf was huidig Red Bull KTM MotoGP testcoureur Dani Pedrosa.

Dani Pedrosa: “Ik heb ook een bijdrage geleverd en ik hoop dat veel meer atleten achter deze zaak gaan staan en zullen helpen om het door Rafael gestelde doel te bereiken.”

Het doel van Nadal en Gasol is om de komende dagen ruim 10 miljoen euro op te halen. Volgens de eerste geruchten zou dit bedrag al binnen zijn na de donaties van genoemde sportmensen, de verwachting is dan ook dat het beoogde doel de komende dagen ver overschreden zal worden.

Na Italië is Spanje is de afgelopen dagen ook bijzonder hard getroffen door het coronavirus. Het aantal doden is de afgelopen dagen explosief gestegen tot maar liefst 5982.
Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App