Marc Marquez herstelt momenteel van een operatie aan zijn rechterschouder. Ondanks dat de operatie al op 27 november 2019 uitgevoerd werd is het voor de Repsol Honda Team coureur een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor de eerste Official MotoGP Test begin februari in Sepang. Het herstel verloopt namelijk minder snel dan in eerste instantie werd gedacht.

Marc Marquez onderging eind november voor het tweede jaar op rij een schouderoperatie. Was het eind 2018 de linkerschouder die de nodige fysieke problemen gaf, recent was het de rechterschouder waaraan de regerend MotoGP wereldkampioen geopereerd werd.

Marquez besloot tot de recente schouderoperatie nadat hij in november tijdens de laatste MotoGP Test van 2019 in Jerez de la Frontera de nodige problemen ondervond. De Repsol Honda Team coureur ontwrichte bij een val zijn rechterschouder, reed vervolgens nog wel weer maar na afloop maakte de Spanjaard bekend dat hij een soortgelijke operatie nodig had als die welke hij 12 maanden eerder had ondergaan, maar er werd verwacht dat deze minder ingrijpend zou zijn en daarom een kortere herstelperiode zou vereisen.

De operatie, welke op 27 november werd uitgevoerd in het Hospital Universitari Dexeus-Quiron in Barcelona, verliep voorspoedig en het duurde dan ook niet lang dat de 26-jarige MotoGP aan zijn herstel kon beginnen.

Maar eerder deze week, tijdens een gala waar hij samen met zijn broer als de beste Catalaanse sporters werden gehuldigd, bevestigde de oudste van de twee broers Marquez dat zijn herstel vooralsnog niet gemakkelijker is geweest dan bij zijn vorige operatie en dus minder goed verloopt dan vooraf werd gedacht.

Marc Marquez: “Ik zou graag willen dat de revalidatie beter zou verlopen, maar het is ingewikkelder dan verwacht. Vorig jaar onderging ik een operatie aan mijn linkerschouder en de revalidatie was anders: deze keer leek het makkelijker en sneller, maar dat is niet het geval. Ik hoop dat het me lukt om op tijd fit te zijn en deel te kunnen nemen aan de eerste test van het seizoen in Maleisië.”

Alvorens Marquez voor het eerst weer op de motor zal stappen staat er op 4 februari eerst nog de officiële Repsol Honda-teampresentatie in Jakarta op het programma. Na deze presentatie, waar hij samen met zijn jongere broer Alex als het nieuwe Repsol Honda rijdersduo gepresenteerd zal worden, zal hij doorreizen naar Sepang voor de eerste officiële van 2020 welke van 7 t/m 9 februari wordt verreden op het Sepang International Circuit.

Een jaar geleden was de regerend MotoGP wereldkampioen weliswaar ook alweer van de partij na zijn schouderoperatie. Marquez moest toen echter wel voorzichtig aan doen en zijn actie op de baan beperken, dit om te voorkomen dat zijn geopereerde schouder zou verergeren. De verwachting is dat er dit jaar een soortgelijk plan zal liggen indien hij nog niet volledig hersteld zal zijn.

Na de Official MotoGP Test in Sepang heeft Marquez twee weken tijd om verder te herstellen voordat de laatste pre-season test wordt verreden op het Losail International Circuit in Qatar (22-24 februari), het circuit waar zondag 08 maart ook de eerste MotoGP race van het seizoen wordt verreden.

Marquez is deze winter niet de enige MotoGP coureur die herstellende is van een schouderblessure, ook Takaaki Nakagami (LCR Honda) en Miguel Oliveria (Tech3 KTM) gingen de afgelopen maanden onder het mes. Zowel de Japanner als ook de Portugees verwachten echter op tijd hersteld te zijn en gewoon deel te kunnen nemen aan de eerste testdagen van 2020 in Sepang.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App