Zaterdagochtend werd de derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië verreden. Het was Marc Márquez die ook in natte en wisselvallige omstandigheden het sterkst bleek. Achter de Spanjaard waren het Johann Zarco en Álvaro Bautista.  

Om 10:55 uur lokale tijd begonnen de MotoGP coureurs aan hun FP3 op een nat Termas de Rio Hondo. Het leek niet meer te regenen maar het natte asfalt droogde niet zo snel op zoals dat op vrijdag wel het geval was.

Marc Márquez leek al snel het vertrouwen gevonden te hebben en voerde het veld met een marge van ruim een seconde aan. Ook Andrea Iannone en Johann Zarco leken goed uit de voeten te kunnen op het gladde Argentijnse asfalt. Achter deze drie was het Andrea Dovizioso, die na twee zeer moeilijke vrijdagtrainingen op zaterdagochtend weer wat verder naar voren kon komen.

Het circuit leek heel langzaam droger te worden totdat er opnieuw druppels vielen. Aangezien de regen niet doorzette bleven de omstandigheden moeilijk. Een verbetering van de tijden van vrijdag zat er bij lange na niet in waardoor enkele coureurs die buiten de top tien vielen op vrijdag waaronder Dovizioso en Lorenzo, geen plaats veilig konden stellen in Q2.

De FP3 sessie eindigde uiteindelijk met Márquez als snelste voor Zarco en Bautista. De vierde tijd was in handen van Abraham voor Petrucci en Crutchlow. Verder waren het Pol Espargaró, een indrukwekkende Syahrin, Dovizioso en Pedrosa

De coureurs die later rechtstreeks deel mogen nemen aan Q2 zijn Márquez, Crutchlow, Pedrosa, Rabat, Iannone, Viñales, Rossi, Rins, Zarco en Miller. De kwalificatietrainingen zullen om 20:10 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag