Marc Marquez heeft zaterdagochtend tijdens de derde vrije training in Brno de snelste rondetijd op de klok gezet. De Repsol Honda Team coureur was op een nat Brno circuit het snelst voor Maverick Viñales en de dit weekend met een wildcard aan de start verschijnende Sylvain Guintoli.

Na de Moto3 coureurs was het zaterdagochtend in Brno de beurt aan de MotoGP coureurs voor hun derde vrije training van de Monster Energy Grand Prix České republiky. Ook de MotoGP coureurs kregen een kletsnat Brno circuit voorgeschoteld.

Nadat de lichten op groen gingen was er meteen volop actie op de baan, dit aangezien de voorspellingen voor de rest van de dag niet veel beter waren en de kans dat ook de later op de dag te verrijden kwalificaties op een natte baan verreden zouden gaan worden redelijk groot was.

Het was Marc Marquez die meteen het veld aanvoerde en ruim sneller was dan de rest van het veld. Na een kwartier voerde de Repsol Honda Team coureur de lijst aan voor Sylvain Guintoli, Maverick Viñales, Danilo Petrucci en Pol Espargaró. Opvallend hierbij was dat de snelste rondetijd van de regerend MotoGP wereldkampioen ondanks een kletsnatte baan slechts 9 seconden langzamer was dan de snelste rondetijd van Fabio Quartararo een dag eerder gereden op een volledig droge baan.

Het was inmiddels gestopt met regenen waardoor de baan in een snel tempo opdroogde en op sommige delen van het circuit de eerste droge lijnen al snel zichtbaar werden. De in de beginfase van de sessie gereden snelste rondetijd van Marquez bleef echter staan aangezien veel coureurs langere tijd binnen bleven wachtend op betere omstandigheden of slechts af en toe naar buiten gingen om het een en ander uit te testen zonder zich druk te maken over het rijden van die ene snelle ronde onder deze moeilijke en toch wel verraderlijke omstandigheden.

Marquez besloot het na zijn eerste run zelfs helemaal voor gezien te houden en al voor het vallen van de finishvlag de pitbox te verlaten. Met zijn in zijn vijfde ronde gereden snelste ronde van 2’04.279 sloot de Honda coureur deze sessie dan ook als snelste af voor Viñales, Guintoli, Petrucci en Valentino Rossi.

Quartararo sloot deze niet veelzeggende derde vrije training af als zesde voor Joan Mir, Pol Espargaró, Miguel Oliveira en Andrea Iannone.

Samengestelde rondetijden
Aangezien niemand in deze sessie zijn eigen rondetijd van de eerste dag aan wist te scherpen plaatsten Quartararo, Marquez, Miller, Andrea Dovizioso, Viñales, Alex Rins, Franco Morbidelli, Cal Crutchlow, Rossi en Petrucci zich met hun snelste rondetijden van de eerste dag rechtstreeks voor de later op de dag te verrijden Q2.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App