Marc Marquez het snelst tijdens eerste testsessie in Jerez

84
marc-marquez
Marc Marquez - Jerez | foto© screenshot

Op het circuit van Jerez de la Frontera komen de coureurs uit het MotoGP wereldkampioenschap woensdag in actie voor een aantal extra testsessie voordat aanstaande vrijdag het 2020 seizoen officieel hervat gaat worden. In de eerste sessie van de dag was Marc Marquez die de snelste tijd liet noteren voor Alex Rins en Valentino Rossi.

Woensdagochtend was het dan eindelijk zover, op het Circuit van Jerez kwamen alle coureurs uit het MotoGP wereldkampioenschap voor het eerst na de uitbraak van het coronavirus weer gezamenlijk in actie.

Zo krijgen alle drie categorieën, aangevuld met de coureurs uit de MotoE World Cup, tijdens twee sessies de gelegenheid om weer te wennen aan hun machines en de laatste testkilometers te maken alvorens aanstaande vrijdag de Gran Premio Red Bull de España van start gaat.

In de MotoGP klasse was het regerend MotoGP wereldkampioen Marc Marquez die na afloop van de eerste 90 minuten durende sessie de lijst aanvoerde. De Honda coureur noteerde in de slotfase een snelste rondetijd van 1’37.941, een tijd waarmee hij 0,252 seconde sneller was dan Suzuki coureur Alex Rins die de tweede tijd op de klok wist te zetten en Valentino Rossi die deze eerste training afsloot met de derde rondetijd achter zijn naam.

Aleix Espargaró liet net als tijdens de laatste wintertesten ook in deze sessie zien dat Aprilia flinke stappen heeft weten te maken. De Spanjaard zat er de gehele sessie goed bij wat uiteindelijk resulteerde in een keurige vierde plaats op de tijdlijst.

Fabio Quartararo sloot deze eerste sessie af als vijfde voor Cal Crutchlow, Jack Miller, Miguel Oliveira, Franco Morbidelli en Francesco Bagnaia.

Opvallend in negatieve zin waren de prestaties van het Ducati Team duo Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci. Dovizioso, die een dag eerder groen licht kreeg van de circuitarts na zijn sleutelbeen blessure, kwam niet verder dan de negentiende rondetijd op de lijst terwijl Petrucci zelfs genoegen moest nemen met de twintigste positie op de tijdlijst.

Voor de volledige tijdlijsten, ook van de overige categorieën verwijzen wij jullie naar onderstaande link.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App