Marc Márquez vertrekt zondag vanaf de vierde startplaats tijdens de 2019 editie van de Motul TT Assen. De leider in het wereldkampioenschap denkt dat het een spannend gevecht gaat worden in de race. Márquez verwacht veel tegenstand van de Yamaha’s van Fabio Quartararo en Maverick Viñales, die beiden erg sterk waren tijdens de trainingen op het TT Circuit Assen.

Marc Márquez begint zondag aan de MotoGP wedstrijd tijdens de Motul TT Assen met een comfortabele 37 punten voorsprong in het kampioenschap op Andrea Dovizioso. Tijdens de tweede trainingsdag stond er Márquez telkens goed bij, echter eindigde hij dit weekend nog niet bovenaan op de tijdlijst.

Na FP3 was de Spanjaard derde en na FP4 stond hij op plaats vier. In de kwalificatie lukte het Márquez niet om zich op de eerste startrij te kwalificeren, al heeft hij met een vierde startplaats ook alle kansen op een goed resultaat in Assen. Wel was de achterstand op polesitter Fabio Quartararo zeven tienden in de kwalificatie. De 26-jarige coureur maakte nog wel een echt ‘Márquez moment’ mee in de Haarbocht. Veel rijders waren onderuit geschoven, maar Márquez wist zijn Honda weer overeind te trekken op het moment dat hij met de motor al over het asfalt aan het glijden waren.

Marc Márquez: ‘Het tempo voor de race is goed en dat is het belangrijkste. In de kwalificatie was ik zeven tienden langzamer dan Quartararo en Viñales, maar qua racetempo is het verschil kleiner. Het lijkt er wel op dat de Yamaha’s nu iets meer hebben, maar we gaat het morgen zien. Als Yamaha weer ergens een overwinning kan halen, dan is het hier. Assen is fysiek één van de zwaarste circuits. De Yamaha’s en Suzuki’s zijn sterker in het omleggen in de bochten, daar hebben de Honda’s en Ducati’s het lastiger. Mijn strategie in de eerste stint van de kwalificatie pakte goed uit en ik kon twee ronden goed pushen. Mijn strategie in de tweede stint pakte niet goed uit. Ik wachtte zodat ik als laatste aan een ronde kon beginnen. Toen kwam ik Dovi tegen en dat was niet gepland. Ik zag op het scherm dat hij niet goed stond. Hij is de nummer twee in het kampioenschap, dus daarom wilde ik hem niet meenemen in een snelle ronde. Ik denk dat dat het een spannende race gaat worden, want er zo’n vier tot vijf rijders die een goede snelheid hebben.’

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App