Een succesvolle test gevolgd door een korte pauze zorgen ervoor dat Marc Marquez vrijdag zelfverzekerd aan de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini gaat beginnen. De Repsol Honda Team coureur rekent echter wel op de nodige tegenstand op het thuiscircuit van een aantal Italiaanse rivalen.

Het 4,2 kilometer lange Misano World Circuit Marco Simoncelli verwelkomt komend weekend voor de dertiende ronde van het 2019 MotoGP wereldkampioenschap. De combinatie van krappe bochten in de eerste helft en een snelle en vlot tweede deel van een ronde op het nabij de Adriatische kust gelegen circuit zorgt voor een nieuwe en interessante uitdaging voor de coureurs en teams.

Marquez en zijn Repsol Honda Team beginnen aan het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli na een onlangs succesvol afgeronde tweedaagse MotoGP test. Met twee eerdere overwinningen in de koningsklasse op het circuit wil Marquez aanstaande zondag opnieuw strijden voor de overwinning.

Marc Marquez: “We beginnen in Misano aan het weekend na enkele sterke races en na een productieve test. Tijdens de onlangs gehouden test konden we veel dingen uitproberen en een goed inzicht krijgen in hoe de Honda dit seizoen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli werkt. Ik denk dat we dit weekend wel met de nodige tegenstand te maken zullen krijgen, vooral na de test. Onze aanpak verandert echter niet, we hebben ons eigen plan en we zullen op onze eigen manier naar de wedstrijd toe gaan werken en kijken wat er zondag gebeurt.”

Marquez arriveert in Misano als leider in de tussenstand van het kampioenschap waarin hij momenteel een ruime voorsprong heeft van maar liefst 78 punten op zijn naaste belager Andrea Dovizioso die ondanks zijn crash in Silverstone nog steeds de tweede plaats bezet.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App