Marc Marquez moest zondagmiddag op de Red Bull Ring genoegen nemen met de tweede plaats in de MotoGP race. De Repsol Honda coureur werd in een rechtstreeks duel geklopt door Ducati coureur en winnaar Jorge Lorenzo. Ondanks dit verlaat Marquez het Oostenrijkse circuit met een positief gevoel, hij wist namelijk zijn leidende positie in het kampioenschap opnieuw te vergroten.

Marc Marquez moest zondagmiddag op de Red Bull Ring net als een jaar geleden opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. Werd hij in 2017 in de laatste bocht geklopt door Andrea Dovizioso, dit keer was het Ducati Team coureur Jorge Lorenzo die hem van zijn eerste overwinning op het Oostenrijkse circuit af wist te houden.

Marquez vocht zondagmiddag in de slofase van de 28 ronden tellende wedstrijd een verbeten strijd uit met landgenoot Lorenzo. Ondanks dat de Repsol Honda coureur het nog wel een aantal keren probeerde wist Lorenzo zijn aanvallen op een sublieme manier te pareren om uiteindelijk 0,130 sec eerder over de finish te komen.

Van teleurstelling was er na afloop desondanks geen sprake, dit aangezien de Repsol Honda coureur zijn belangrijkste doel voor dit weekend had weten te behalen. Door zijn eigen tweede plaats en de enigszins teleurstellende zesde plaats van Valentino Rossi wist Marquez zijn leidende positie uit te breiden tot maar liefst 59 punten.

Marc Marquez: “Ik heb het vandaag echt geprobeerd. De voorgaande race in Brno liet ik het iets makkelijker lopen omdat ik me daar niet heel sterk voelde. Echt hier ben ik de hele wedstrijd tot het uiterste gegaan. Voor de wedstrijd besloot ik mijn strategie aan te passen en direct vanaf het begin er vol voor te gaan, dit met als doel om maar één Ducati coureur in mijn wiel te hebben. Ik had verwacht dat het Dovi zou worden, maar dit keer was het Jorge. Ik moest het gewoon proberen omdat mijn naam Marc is (met een lach). Maar tijdens de wedstrijd zag ik al dat ik hij elke aanval op kan vangen en op elke recht stuk zijn Ducati er weer naast kon zetten. Het was hierdoor erg lastig om me te verdedigen. Hoe dan ook, bij het ingaan van de laatste ronde kwam hij opnieuw langszij, ik probeerde het vervolgens nog wel een keer in bocht 3 maar dat ging maar net goed, ik was de motor helemaal kwijt en het scheelde niet veel of ik had ernaast gelegen. Hoe ik erop ben blijven zitten weet ik nog steeds niet. Maar hoe dan ook, ik ben ook blij met deze tweede plaats, helemaal omdat we onze voorsprong in het klassement hebben vergroot. Al met al moeten we dus tevreden zijn, mijn doel was dat de Ducati coureurs hun banden in de eerste ronden niet konden sparen en dat is redelijk gelukt. Jorge wist vandaag heel goed met zijn banden om te gaan, hij is in mijn ogen dan ook de terechte winnaar.”

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl