Marc Marquez is klaar voor de zondagmiddag te verrijden #StayAtHomeGP race, een zes ronden durende virtuele MotoGP race op het circuit van Mugello. De Repsol Honda Team coureur zal de strijd aan gaan met een negental collega MotoGP coureurs.

Marc Marquez en een aantal andere MotoGP coureurs zullen zondagmiddag 29 maart  met elkaar de strijd aan gaan tijdens een virtuele #StayAtHomeGP, een speciale race vanachter de pc en via de MotoGP19-videogame.

Marc Marquez: “We leven allemaal in een moeilijke tijd, dus het is leuk om op deze manier wat plezier te hebben en wat actie te brengen voor de fans. Dankzij de organisatie en mede dankzij de inzet van een aantal andere coureurs is dit mogelijk. We doen dit voor alle mensen die van de MotoGP houden en hopen ze op deze manier iets leuks te geven tijdens deze ongelooflijk moeilijke dagen. Ik ben de afgelopen dagen thuisgebleven en heb nog steeds zo veel mogelijk getraind terwijl ik veilig thuis was. Alex en ik spelen het MotoGP-spel graag samen, maar nu moeten we het zondag wat serieuzer aanpakken. Waar en hoe we ook racen, als coureurs willen we altijd winnen! Aangezien de race maar zes ronden duurt, denk ik dat we de hele race vol aan de bak moeten en constant zullen moeten pushen. Ik kijk er naar uit!”

Naast Marquez zullen de volgende MotoGP coureurs deelnemen aan deze bijzondere en speciale #StayAtHomeGP race.

Onderstaand de volledige startlijst:

  • Repsol Honda Team: Marc Marquez, Alex Marquez
  • Monster Energy Yamaha MotoGP: Maverick Viñales
  • Aprilia Racing Team Gresini: Aleix Espargaró
  • Team Suzuki Ecstar: Alex Rins, Joan Mir
  • Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
  • Red Bull KTM Tech 3: Iker Lecuona, Miguel Oliveira.
  • Pramac Racing: Francesco Bagnaia

Voorafgaand aan de wedstrijd, die zondagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd van start zal gaan op het bekende en historische Mugello Circuit, zullen de coureurs via een vijf minuten durende kwalificatie hun startpositie bepalen voor de zes ronden tellende wedstrijd.

Deze bijzondere race zal zondag LIVE te volgen zijn via o.a. motogp.com, YouTube en diverse TV-zenders waar normaalgesproken ook de reguliere MotoGP races te volgen zijn.

Onderstaand alvast een klein voorproefje op wat we komende zondag kunnen verwachten.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App