Marc Marquez was afgelopen zaterdag te gast in Leipzig bij de Bundesliga- voetbalwedstrijd RB Leipzig tegen FC Bayern München. De regerend MotoGP wereldkampioen had zijn Honda RC2123V meegenomen en zorgde voorafgaand aan de Duitse voetbalwedstrijd voor het nodige spektakel.

MotoGP wereldkampioen Marc Márquez heeft zaterdagmiddag in de Red Bull Arena in Leipzig 45.000 voetbalfans kennis laten maken met het gebrul van zijn 285 pk sterke Honda MotoGP machine.

De zevenvoudig wereldkampioen reed om 15.15 uur het noordelijke deel van de RB Arena in Leizpig, ongeveer 15 minuten voor de aftrap van de Bundesliga-wedstrijd RB Leipzig tegen FC Bayern München, binnen met zijn fabriek Honda RC2123V. Na langzaam rijdend maar flink kabaal makend voor de tribunes langs te rijden stopte de Spanjaard achter de dugouts om daar middels een flinke burn-out zijn achterband deels op te roken. Daarna vervolgde hij zijn ronde om vervolgens achter het doel voor de Leipzig-fans de volgende burn-out uit te voeren.

De door Marquez opgevoerde show was het resultaat van de samenwerking tussen Márquez persoonlijke sponsor Red Bull en ADAC (promotor van de Duitse Grand Prix op de Sachsenring) om aandacht te vragen voor de Duitse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap die van 5 t/m 7 juli verreden wordt verreden op het bekende Sachsenring circuit.