Marc Marquez over zijn comeback: “Hier hebben we hard voor gewerkt”

2946
marc-marquez
Marc Marquez (93) en Pol Espargaró | foto© Honda Racing

Het Repsol Honda Team zal komend weekend in Portimão voor het eerst sinds lange tijd weer in haar oorspronkelijke bezetting aan de start verschijnen. Pol Espargaró krijgt tijdens de derde ronde van het seizoen, de Grande Prémio 888 de Portugal, namelijk gezelschap van Marc Marquez die na een afwezigheid van negen maanden zijn comeback gaat maken als coureur.

Nadat Marc Marquez op 19 juli 2020 tijdens de GP van Spanje in Jerez de la Frontera ten val kwam en zijn rechter opperarmbeen brak, heeft hij een langdurig herstel achter de rug. De achtvoudig wereldkampioen pakte zijn herstel vol overgave aan en stortte zich op een intensief fysiek regime, met goedkeuring van zijn medische team. Na in Barcelona en Portimão zijn conditie op een Honda RC213V-S te hebben beoordeeld, heeft Marquez onlangs van zijn medische team in Madrid toestemming gekregen om komend weekend in Portimão weer deel te gaan aan een Grand Prix weekend.

Marquez zal donderdag nog één medische controle moeten gaan om definitief groen licht te krijgen alvorens vrijdagochtend voor het eerste sinds ruim negen maanden weer op zijn Repsol Honda Team RC213V te mogen stappen – dit is echter een formaliteit en maakt onderdeel uit van een standaardprocedure. Hoewel Marc Marquez de Grand Prix van Portugal in 2020 miste, heeft de Repsol Honda coureur wel al eerder op het 4,6 kilometer lange circuit gereden, zoals onlangs nog op een Honda RC213V-S.

Het doel voor dit weekend is voor Marquez om terug te keren in competitie en een succesvolle Grand Prix af te werken zonder onnodige risico’s te nemen en vervolgens een vruchtbare 2021 campagne te hebben.

Marc Marquez: “Het is een geweldig gevoel om terug te keren naar de MotoGP, met mijn team en mijn motor. We hebben hier heel hard voor gewerkt, de afgelopen tijd vele uren doorgebracht in de sportschool en met mijn fysio Carlos. We hadden graag in Qatar willen zijn, maar uiteindelijk hebben mijn artsen me dat afgeraden en ik heb naar hen geluisterd. Ik heb me echt geconcentreerd op het luisteren naar de dokters en het begrijpen van mijn lichaam, zodat ik kan terugkeren naar de MotoGP en kan doen waar ik van houd. Ik heb een klein beetje ervaring in Portugal, maar het doel van dit weekend is om goed te werken. Stap voor stap komen we terug en dat is heel positief na een lange periode afwezigheid en zonder mijn RC213V.”

Portimão maakte in 2020 voor de eerste keer deel uit van de MotoGP kalender. Het leverde een spannende MotoGP race op en oogstte lof van zowel fans als rijders.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter