Zondagmiddag kwam er in Austin een eind aan de ongeslagen reeks van Marc Marquez op het Circuit of the Americas. De Repsol Honda Team coureur kwam in de MotoGP race op het Amerikaanse circuit aan de leiding rijdend ten val met een DNF tot gevolg.

Zes keer op rij wist Marc Marquez de MotoGP race op het Circuit of the Americas te winnen en ook zondag tijdens zijn zevende optreden als MotoGP coureur leek de Spanjaard zijn ongeslagen status een vervolg te geven.

De regerend MotoGP wereldkampioen nam zondag meteen na de start de leiding in de race. Alleen Valentino Rossi leek als enige het tempo van Marquez in de beginfase nog enigszins te kunnen volgen, maar ook de negenvoudig wereldkampioen.

Bij het ingaan van de negende ronde had Marquez inmiddels een voorsprong van ruim vier seconden op weten te bouwen op de nog steeds op de tweede plaats rijdende Rossi. Maar bij het aanremmen van de krappe linkerbocht elf ging het mis, Marquez verloor de controle over de voorkant met een schuiver tot gevolg.

Marquez probeerde vervolgens uit alle macht zijn machine nog weer aan de praat te krijgen om zijn race te kunnen vervolgen. Na diverse pogingen bleek dit niet te lukken en duikelde hij in een laatste ultieme poging over zijn motor om op de grond liggend de conclusie te trekken dat het over en uit was.

Marc Marquez: “We hebben hier zes geweldige jaren achter de rug, maar vandaag heb ik een grote fout gemaakt. Toen ik in de pitbox terugkwam heb ik sorry gezegd tegen het team en nu wil ik de fans mijn excuses aanbieden, want het was mijn eigen fout. Het is anders als je een fout maakt terwijl je bijvoorbeeld in gevecht bent voor een vijfde plaats of een overwinning, maar hoe dan ook we weten dat we het level hebben. We staan nu negen punten achter op de leider in de tussenstand. Het is waar, we hebben een fout gemaakt, maar we zijn allemaal mensen en zoiets als dit kan gebeuren. We moeten er van leren, begrijpen waarom en sterker terug zien te keren tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Jerez.”

Door deze DNF van Marquez is de als vierde gefinishte Andrea Dovizioso met 54 punten de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap voor Rossi met 51 en Rins met 49. Márquez bezet met 45 punten de vierde plaats.

Het volgende MotoGP evenement is over drie weken op het Circuito de Jerez Ángel Nieto in Spanje.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App