Marc Marquez kende volgens eigen zeggen zaterdag in Motegi een lastige kwalificatiedag, maar ondanks dit wist de onlangs al tot 2019 wereldkampioen gekroonde Repsol Honda Team coureur wel de pole voor de zondag te verrijden MotoGP race van de Motul Grand Prix of Japan voor zich op te eisen.

Marc Marquez gaf zaterdagmiddag in Motegi toe dat hij dit weekend niet in zijn beste doen is. Nadat hij zelf een moeilijke eerste dag kende waren de omstandigheden zaterdagochtend na de hevige regenval voor iedereen zwaar. Van een leien dakje ging het dus allemaal niet maar de Spanjaard stond er tijdens de kwalificatie echter precies op het goede moment om vervolgens met een snelste ronde van 1’45.763 de MotoGP pole voor zich op te eisen, zijn eerste Japanse pole in de koningsklasse en zijn negentigste pole in zijn carrière. Tevens kan de Spanjaard nu zeggen dat hij op elk circuit wat deel uitmaakt van de MotoGP kalender nu één of meerdere pole-positions heeft weten te scoren.

Marc Marquez: “Het was vandaag een lastige dag voor iedereen, maar vooral tijdens de vierde vrije training was het lastig om de baan goed te begrijpen. Tijdens de kwalificatie was de baan, afgezien van twee bochten, volledig droog. We konden hierdoor min of meer net zo hard pushen als in een normale kwalificatie. Het is mijn eerste pole hier in Motegi – en de negentigste in totaal – en daar ben ik best wel blij mee. Maar we moeten eerlijk zijn, morgen wordt het een zware race. We staan er wat betreft de racesnelheid niet het beste voor, we zijn niet in ons beste doen, maar we zijn in ieder geval klaar om voor de overwinning te vechten, dus we zullen dan ook alles proberen om het te doen. Aangezien er vandaag niet echt veel droge circuittijd was, bleef het hele veld achter met het nemen van een beslissing over de te gebruiken banden voor de race. Er zijn een hele reeks factoren die meespelen voor het nemen van de juiste beslissing. In FP1 werkte één band heel goed, in FP2 was er een andere band die beter was. Het zal voor iedereen een lastige keuze worden, maar het zal morgen op de startgrid leuk zijn om te zien wie welke keuze heeft gemaakt.”

De MotoGP race van de Motul Grand Prix of Japan gaat zondagochtend om 08:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App