Marc Marquez was zaterdag tijdens de kwalificatie veruit de snelste coureur van het veld, hij mocht dan zondagmiddag op de Red Bull Ring vanaf de pole aan de MotoGP race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich beginnen. Een overwinning zat er echter niet in, de Repsol Honda Team coureur moest dit keer genoegen nemen met de tweede plaats.

Toen Marc Marquez zaterdag op de Red Bull Ring zijn 59e pole veroverde met een voorsprong van meer dan 0,4 sec. en daarmee Mick Doohan’s record uit de boeken reed, vreesden sommigen dat hij ook in de race een maatje te groot zou zijn voor de rest van het veld. Het liep allemaal iets anders, de Repsol Honda Team coureur moest toezien hoe Andrea Dovizioso van de eerste tot de laatste meter bij hem in de buurt zat en men vele malen van positie wisselden.

Marc Marquez verloor de kans op een zege zondagmiddag echter in de laatste bocht van de laatste ronde en op de finishlijn hoefde de Spanjaard slechts 0,213 seconde prijs te geven op winnaar Andrea Dovizioso.

Dit echter tot grote verrassing van de Repsol Honda Team coureur zelf. Na afloop van de wedstrijd liet hij weten dat hij al vanaf de eerste bocht in de race wist dat hij deze wedstrijd niet zou gaan winnen.

Marc Marquez: “We hebben een fout gemaakt. Of laten we zeggen dat we de omstandigheden vooraf niet perfect interpreteerden en de verkeerde achterband kozen. Ik merkte al in de eerste bocht dat er niet genoeg grip was met de medium band en het daardoor heel moeilijk zou gaan worden. Dovi reed daarnaast een geweldige race, de laatste zeven ronden speelde hij met mij. Hij draaide het gas een aantal keren dicht op het rechte stuk en had veel betere grip dan ik in de bochten. Ik was sterker tijdens het remmen, maar dat brengt altijd veel risico’s met zich mee. Dus ik zei tegen mezelf dat ik zou proberen te winnen, maar niet over de limiet zou gaan en niets geks zou doen. Ik had de leiding bij het ingaan van de laatste ronde. Ik kon dus alleen maar in de verdediging gaan, ik kon niet aanvallen. Ik had nog een hele een kleine kans om de race te winnen. Ik heb het geprobeerd maar het was onmogelijk. Hoewel ik vandaag niet kon winnen, was ik in de laatste ronde in de buurt van Dovi – dat is het belangrijkste voor het kampioenschap”.

“Het was echter een geweldig gevecht met Dovi, we hadden veel respect voor elkaar tijdens de race. Ik verwachtte zijn aanval al in de afdaling toen ik hoorde hoe dichtbij hij al was. Ik wist dat als ik te snel de laatste bocht in zou gaan, hij me binnendoor zou inhalen omdat ik niet genoeg trekkracht uit de bocht had. Dus koos ik voor het midden. Hij nam me mee naar binnen en we raakten elkaar. Een deel van mijn voorspatbord is afgebroken. Gelukkig, anders was ik waarschijnlijk gevallen.”

In de tussenstand van het kampioenschap verloor Marquez vijf punten aan zijn directe concurrent Dovizioso, maar hij gaat nog steeds aan de leiding met een comfortabele 58 punten voorsprong.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App