Marc Marquez (P9): “Fysiek gesloopt, maar het ging al stuk beter dan in Portimão”

0
marc-marquez
Marc Marquez - Jerez | foto© Repsol Media

Marc Marquez maakte twee weken geleden in Portimão zijn comeback als coureur, dit na een afwezigheid van maar liefst negen maanden. Op het Portugese circuit eindigde hij in de race als zevende, zondag in Jerez werd hij als negende afgevlagd. Ondanks dat het opnieuw een zware race was voor de Repsol Honda Team coureur en na afloop helemaal stuk zat was hij wel tevreden over zijn eigen optreden: “Het doel was de top tien, nu op naar de volgende stap en dat is het naar mijn hand zetten van de RC213V”

Marc Marquez kwam zondag in Jerez als negende over de finish, iets meer dan tien seconden achter winnaar Jack Miller. Opnieuw geen slechte prestatie van de Spanjaard die zaterdag tijdens de derde vrije training nog een flinke crash meemaakte en een verplicht bezoek moest brengen aan het ziekenhuis in Jerez voor een medische check naar aanleiding van de genoemde crash.

Tijdens zijn media debrief zondag na afloop van de race hoefde je geen helderziende te zijn om te zien dat Marquez ook tijdens deze tot op het tandvlees was gegaan en fysiek gezien aan het einde van zijn latijn was. Maar de Repsol Honda Team coureur sprak zichzelf moed in door aan te nemen dat zijn fysieke conditie elke dag beter zal worden en dat elke extra gereden ronde op zijn Honda hem dichter bij zijn oude niveau zal brengen.

Marc Marquez: “De negende plaats is natuurlijk niet de plaats waar we willen staan. Maar ik voelde me tijdens de race beter op de motor. Fysiek had ik het zwaar, maar het was minder zwaar dan tijdens de race in Portimão. Mijn crash op zaterdag was een pittige, mijn nek is helemaal stijf. Als je vanaf de veertiende plaats op de grid aan de race moet beginnen dan weet je dat je al meteen in de eerste ronde de nodige tijd verliest. Ik had me vooraf voorgenomen om elke ronde iets sneller rond te gaan, iets dat me in het begin van de race ook lukte. Daarnaast waren Viñales en ik op een gegeven moment zelfs de snelste coureurs. Maar vervolgens kwam ik al snel achter dat het rijden van deze rondetijden met fysiek veel moeite kosten. Met nog ongeveer acht ronden te gaan was het beste er wel af. Maar hoe dan ook, ik ben blij dat ik weer een stap heb weten te maken ten opzichte van Portimão. Ik heb dit weekend weer een beetje gevoeld waar we de motor nog kunnen verbeteren, dat is voor mij een belangrijk punt omdat we hiermee de volgende stap kunnen maken.”

De MotoGP coureurs blijven nog een dag in Jerez als er maandag een belangrijke testdag op het programma staat. Of en hoe lang we Marquez tijdens deze testdag in actie zullen zien is nog niet bekend.

Marc Marquez: “Als ik me maandagochtend goed voel na het opstaan, zal ik een paar dingen proberen in de test. Ik wil echter niet veel ronden rijden. Ik zal me dan echt concentreren op een paar belangrijke dingen. Ik zal misschien een paar nieuwe dingen vergelijken met hetgeen we dit weekend te weten zijn gekomen. Op dit moment rijd ik eigenlijk zelf weer zoals ik wil, maar ik heb nog niet de juiste balans wat betreft de set-up. We zullen hier nu stap voor stap aan moeten gaan werken. Maar dat zal maandag hier niet allemaal gebeuren, dat zou iets te veel van het goede nu nog zijn.”

Na twee gereden races heeft Marquez 16 WK punten achter zijn naam staan en bezet hij de vijftiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter