Marc Márquez heeft tijdens de Red Bull Grand Prix of San Marino and the Rimini Riviera opnieuw geschiedenis geschreven. Met zijn overwinning ging de Ducati Lenovo Team coureur naar 512 gescoorde punten, een nieuw record.
Waar Marc Márquez zaterdag tijdens de Sprint op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vanuit de leiding onderuit ging en geen punten scoorde, behaalde Márquez op zondag een zwaarbevochten zege. Daarmee steeg zijn puntentotaal naar 512.
Sinds de invoering van de Sprint ligt het puntenaantal natuurlijk een stuk hoger. In 2024 zette Jorge Martin met 508 punten een nieuw record. Marc Márquez is daar, met nog zes race weekenden te gaan, dus nu al overheen. Met nog 222 punten te verdelen is het niet ondenkbaar dat Márquez over de 600 punten grens gaat.
Toch is dit procentueel gezien niet het beste seizoen van Márquez. In 2019, het laatste seizoen waar de Spanjaard de titel behaalde, scoorde Márquez 420 van de 475. Een percentage van 88%. Dit seizoen staat de teller op 86% (512 uit 592).
De voorsprong op zijn broer bedraagt 182 punten. Daarmee krijgt de Ducati Lenovo Team coureur tijdens de Motul Grand Prix of Japan de eerste kans op zijn zevende MotoGP wereldtitel. Márquez moet dan tijdens het weekend 3 punten meer scoren dan Alex.
New record unlocked #SanMarinoGP pic.twitter.com/azAd0Z84gW
— MotoGP™ (@MotoGP) September 14, 2025
Handige links Red Bull Grand Prix of San Marino and the Rimini Riviera:
Volledig tijdschema en uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag
Vrijwillige bijdrage Racesport.nl
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



